Minařík Racing úspěšně v cíli Rally Bohemia

Barbora Vebrová, 13. července 2022, 19:54 Google+

Další závodní víkend měl na programu Minařík Racing. Tentokrát se slušovický tým vydal soutěžit do Mladé Boleslavi a okolí, kde se uskutečnil pátý podnik Mistrovství České republiky v rally. Do Rally Bohemia odstartovala posádka Jaromír Tarabus – Daniel Trunkát a jak je již letošním rokem zvykem, kluci usedli do vozu Peugeot 208 Rally4.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Bohemia Rally (CZE)

Bohemia Rally (CZE) | foto: www.rallyzone.cz | Procházka, Milan

Sdílejte článek

Dvojice dostala od pořadatelů přiděleno startovní číslo 15 a vydala se již v pátek na trať v Sosnové, která se letos započítávala do celkové klasifikace. Na úvodní rychlostní zkoušce se Jaromír s Danielem umístili na prvním místě mezi dvoukolkami i v rámci Peugeot cupu. V pátek více RZ na programu nebylo a v sobotu na posádky čekaly klasické rychlostní zkoušky na zrádných podmínkách, kdy v lesích bylo vlhko a jinde byly cesty suché. Po osmi odjetých erzetách se dvojice v červenočerném Peugeotu nacházela stála na prvním místě mezi dvoukolkami a prvním místě v Peugeot cupu. V celkové klasifikaci kluci nocovali na 20. místě. Oproti předchozím závodům náskok na soupeře nebyl tak veliký, činil 14,4 vteřiny před druhým Miroslavem Čížem, který byl pro Jaromíra také soupeřem v Peugeot cupu.

„První polovina dnešní etapy nám úplně nesedla, nedařilo se mi dostat do rozumného tempa. Ani zatáčky jsem netrefoval přesně, takže jsme se trochu trápili. Ve druhé sekci jsme si spravili chuť, šlo mně to o poznání lépe. Svezli jsme se pěkně, chvilkama se i trochu báli, ale Peugeot naštěstí všechno pobral. Zatím vedeme v cupu i ve dvoukolkách, takže se těšíme na zítřek,“ shodnotil sobotní etapu Jaromír Tarabus.

Nedělní etapa se skládala ze šesti měřených úseků. Mezi jezdci se hodně diskutovalo o nové RZ Zvířetice, na které se nacházelo mnoho šotolinových úseků. Jaromír s Danielem zvládli novou rychlostní zkoušku i ostatní úseky bez problému a v cíli se opět slavilo. Kluci si z Mladé Boleslavi odvezli první místo v Peugeot Cupu a první místo v kategorii dvoukolek a třídě RC4 I. V celkové klasifikaci závodu se posádka probojovala na 15. místo absloutně. „S výsledekm jsme spokojeni. Svoje jsme si splnili. Gratulujeme Filipu Kohnovi a Mirkovi Čížovi, kteří ve dvoukolkách jeli perfektně. Po sobotě, která nám úplně nesedla, tak něděle byla o hodně lepší a jízdu jsme si užívali. Připisujeme si čtvrté vítězství v řadě, ale dnes to bylo ubojované. Děkujeme týmu, sponzorům a fanouškům kolem tratí, kterých bylo mnoho. Nyní se můžeme začít připravovat a těšit na vrchol sezony, kterým je Barum Czech Rally Zlín,“ uvedl v cíli závodu Jaromír Tarabus.

Barum Czech rally Zlín je vrcholem pro většinu posádek, jinak tomu není ani u týmu Minařík Racing. Proto již všichni netrpělivě vyhlíží poslední srpnový víkend, kdy se Barumka pojede a slušovický tým na startu nebude chybět.

Vytisknout

Diskuze: Minařík Racing úspěšně v cíli Rally Bohemia

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Bohemia Rally (CZE)

DRAMATICKÝ ZÁVĚR BOHEMKY

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud