Pátek v Hustopečích s tradičními taháky a novinkou

Tomáš Plachý, 13. června 2023, 15:12 Google+

Dvě etapy, čtyři sekce, takový je letošní formát AGROTEC PETRONAS rally. V každé sekci posádky absolvují tři rychlostní zkoušky. Po pátečním startu 16. června po 17. hodině soutěžící vyrazí na úseky Vlčí dolina – Kurdějov, Martinice – Šitbořice a Boleradice – Němčičky. Ve druhých průjezdech už za světel přídavných ramp.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Hustopeče (CZE)

Rally Hustopeče (CZE) | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Organizační tým AGROTEC PETRONAS rally pokračuje v tradici velmi kompaktní soutěže, rychlostní zkoušky jsou situovány v okruhu do 30 km od centra soutěže a rally se odjede v časovém rozpětí zhruba 23 hodin. Tradiční návštěvník hustopečské soutěže bude většinu míst znát z předešlých ročníků, úplně nových pasáží je opravdu minimum.

Na všech rychlostních zkouškách najdete Divácká místa, ale i další zajímavé úseky. Jedná se o rychlé pasáže „na srdce“, ale i pomalejší ostré zatáčky, skoky či horizonty. Mimo divácká místa se prosím řiďte pokyny pořadatelů na místě.

Na startovní pole čeká v pátek dopoledne ještě závěr seznamovacích jízd, následně se posádky přesunou na trať shakedownu mezi Starovicemi a Uherčicemi (4,38 km). První dvacítka v čase od 11:30, od 12:10 do 14:30 bude moci naposledy vyzkoušet své speciály kompletní startovní pole. I letos tak pokračuje tradice shakedownu na části starovické rychlostní zkoušky, letos tedy v protisměru RZ 9/12. Ke sledování závodních vozů doporučujeme pasáže ve střední části zkoušky s hladkým přístupem po zemědělských komunikacích od Starovic a Uherčic.

Oficiální páteční program odstartuje v 17 hodin ze servisu, následně posádky přejedou startovní rampu v Husově ulici v Hustopečích, odkud budou pokračovat k rychlostním zkouškám. Během pátku budou zdolávat 66,80 závodních kilometrů.

Úvodní část RZ 1/4 Vlčí dolina – Kurdějov (12,50 km) vede po úzkých cestách mezi vinohrady a kopíruje loňský první rychlostku. Její podoba je ovšem prodloužena, druhá polovina směřuje po pěkném širokém asfaltu do Kurdějova, s průjezdem dvou mostů u kostela (DM A). Další místa leží jen pár kilometrů od centra soutěže, nejbližší dva kilometry z náměstí směrem na Kurdějov, takže je dostupný i pěšky. Závěr opět vrátí posádky na úzký uskákaný asfalt. Ve Vlčí dolině, nejníže položené pasáží této zkoušky, čeká startovní pole krátký 300 metrů dlouhý šotolinový úsek.

Měřený úsek RZ 2/5 Martinice – Šitbořice je známý z minulých ročníků hustopečské rally, letos se poprvé pojede v opačném směru, takže bude pro všechny posádky nový. Zároveň se jedná o nejkratší úsek soutěže (8,20 km), je kompletně na asfaltu. Divácky vděčná bude vracečka nad Martinicemi a pasáže nad Šitbořicemi se zatáčkami k letmému cíli.

Divácky nejpřívětivější a také tradičně nejatraktivnější bude třetí páteční zkouška Boleradice – Němčičky (RZ 3/6, 12,70 km). Divácká místa nad Horními Bojanovicemi (vracečka ze šotoliny na asfalt, DM B) a v Němčičkách (u koupaliště, DM C) doplní vyhledávaný otevřený šotolinový úsek k rozhledně Kraví Hora, atraktivní je i pravé odbočení k letišti v Bořeticích. Poté trať vede podél letiště, kde je zpomalovací retardér, rychlou pasáží k letmému cíli před Velkými Pavlovicemi.

Servisní zázemí najdou fanoušci vzhledem k počtu účastníků v obou terminálech společnosti MOSS logistics (Bratislavská ulice, Hustopeče), která je dlouholetým partnerem a podporovatelem hustopečské rally. Zde můžete fandit, zhlédnout servisní úkony a případně se i občerstvit.

Důležité informace k rally najdete na stránce www.agrotecrally.cz a v aplikaci Sportity (heslo: Hustopece2023), řada novinek je dostupná i na facebookovém profilu Agrotec rally Hustopeče.

 

AGROTEC PETRONAS rally Hustopeče 2023, tiskový servis

Tomáš Plachý

Vytisknout

Diskuze: Pátek v Hustopečích s tradičními taháky a novinkou

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Podorlická rally (CZE)

Podorlická ... foto Milana Procházky

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud