Zvláštní ustanovení Rally Vsetín zveřejněna

Tomáš Plachý, 14. září 2023, 15:16 Google+

Měsíc zbývá do startu XIX. RENTOR - PARTR Rally Vsetín a s tím souvisí povinnost pořadatele vydat Zvláštní ustanovení. Tento dokument už je ke stažení na oficiálních stránkách soutěže i v aplikaci Sportity. Pod zastřešením Autoklubu Vsetín – město v AČR se soutěž odjede 13. – 14. října 2023.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Vsetín (CZE)

Rally Vsetín (CZE) | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Zvláštní ustanovení jako základní dokument každé automobilové soutěže potvrzuje zápočet RENTOR – PARTR Rally Vsetín do Autoklub Rallysprint série, Autoklub Poháru 2+ a Autoklub Rallysprint série historických automobilů. V rámci závodu se odjedou i klání Toyota Yaris Czech Cupu a Čermák a Hrachovec ADAM Cupu. V rámci Poháru pořadatele bude umožněno startovat všem posádkám i mimo vypsané klasifikace RSS.

„Od 12. září dochází ke spuštění příjmu přihlášek, uzávěrka je stanovena na pátek 6. října o půlnoci. První posádky přivítáme na Vsetíně 12. října na prezentaci, v pátek 13. října jsou naplánovány seznamovací jízdy od 8 do 15 hodin. Závodit se bude na třech úsecích - Vesník, Semetín a Hošťálková. Posádky čekají dva průjezdy každého měřeného úseku,“ naznačuje podrobnosti ředitel soutěže Petr Gryger.

Podle aktuálního vývoje obou šampionátů v rámci jednodenních soutěží lze očekávat, že až RENTOR – PARTR Rally Vsetín definitivně rozhodne o letošních šampiónech. V Poháru 2+ má po čtyřech kláních nejblíže titulu Vojtěch Štajf, ale vítězství ve Vyškově posílilo naděje Martina Vlčka na případný útok na čelo. Na dalších příčkách jsou nyní srovnáni David Tomek, Karel Trněný, Michal Horák a Viktor Szabó, a tak lze očekávat, že nikdo z nich nebude na Valašsku chybět.    

Podobně zajímavý se jeví i vývoj v hodnocení Rallysprint série. Tři vítězství v řadě sice ukořistil Jan Dohnal (Renault Clio S1600), ale vedoucí příčka prozatím patří Patriku Rujbrovi (Opel Corsa Rally4). Překvapením je třetí příčka Jaroslava Petráše (Clio Rally5), který se bude snažit odolávat silnějším vozům kategorie Rally4 (Martin Lehký, Filip Šipiš a Martin Mottl).

Časový harmonogram, který je součástí Zvláštních ustanovení, specifikuje celkovou délku trati na 156,92 km. Šest plánovaných rychlostních zkoušek měří 70,08 km.

Servisní areál zůstává na tradičním místě v ulici U Bečvy, v městské části Ohrada (stadión TJ Mez Ohrada), odkud v sobotu 14. října v 9:00 hodin vyrazí první posádky. Konec soutěže je naplánován na cílovou rampu u Autosalonu Škoda – Samohýl motor v 14:35 hodin.

Oficiální stránky soutěže jsou www.vsetinrally.cz, heslo do systému Sportity je Vsetin2023. Sledujte i naši facebookovou stránku Rally Vsetín.  

 

XIX. RENTOR - PARTR Rally Vsetín 2023, tiskový servis

Tomáš Plachý

Vytisknout

Diskuze: Zvláštní ustanovení Rally Vsetín zveřejněna

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Čendova RZetka

Čendova Rztka VIII.

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud