Roman Kresta jede do Hustopečí v roli lídra šampionátu

Tomáš Urban, 7. června 2011, 06:43 Google+

Mediasport MMČR pokračuje v rychlém sledu AGROTEC MOGUL rally Hustopeče (10. – 11. června 2011). V roli lídra šampionátu sjede ze startovní rampy na náměstí v Hustopečích posádka ADELL MOGUL Racing Teamu Roman Kresta – Petr Gross. S vozem Škoda Fabia S2000 zvítězili na nedávné Rally Český Krumlov, jejich hustopečské ambice nejsou o nic menší.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally český krumlov

rally český krumlov | foto: Josef Vyšata, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Hustopečská soutěž je v sedmičlenném českém šampionátu pomyslným nováčkem. Do šampionátu přinesla několik nových prvků. Zejména větší porci závodění v noci, od čehož sice pořadatelé postupně ustoupili. Co ale zůstává je specifická trať. Jedná se o směsici rychlých úseků na silnicích regionálního charakteru, které jsou propleteny množstvím zemědělských komunikací a rovněž větší porcí šotoliny, než je v českých podmínkách obvyklé. Ta činí v celkovém měřítku trati více než patnáct procent.

„Vítězství v Českého Krumlova nás samozřejmě povzbudilo. Na přípravu bylo minimum času, určitě nás nečeká o nic lehčí závod. Už z toho důvodu, že se na startu podruhé v sezoně objeví tovární jezdec Škody Motorsport Jan Kopecký. Na Valašské rally ukázal své tempo. Dále uvidíme, jak se bude dařit našim konkurentům Pavlovi Valouškovi a Václavu Pechovi. Asi to bude zase hodně vyrovnané. Očekávám dramatické souboje, které byly a budou letos v českém mistráku zřejmě pravidlem.

 

Se smíšenými hustopečskými tratěmi nemám zásadní problém, spíše naopak. Často se mění jejich charakter, stejně jako rytmus. Hodně důležitá bude optimální souhra posádky. Ale na to jsme s Petrem Grossem oba dostatečně zkušení a navíc v Hustopečích společně pojedeme už počtvrté.
Kartami určitě může zamíchat počasí. Kdyby bylo mokro, závod zřejmě bude hodně zrádný. Proto bych si přál, hlavně kvůli divákům, aby bylo konečně hezky. Krumlov propršel, což mělo na návštěvu negativní vliv, v Hustopečích by se mohla situace zásadně změnit,“
doufá Roman Kresta.

„Krumlov nás povzbudil, výsledek vnesl do týmu pohodu a potřebný klid. Před závodem máme krátký test a věřím, že jsme maximálně připraveni. Výsledek AGROTEC MOGUL rally bude pro celý tým hodně důležitý,“ dodal jezdec ADELL MOGUL Racing Teamu.

AGROTEC MOGUL rally Hustopeče odstartuje v pátek 10. června v 18:30 hod. z náměstí v Hustopečích. V první etapě obsahuje harmonogram čtyři rychlostní zkoušky na dvou úsecích. Do druhé etapy se soutěžící vydají 11. června krátce před 8. hodinou. Na trati druhého dne je vytýčeno osm měřených testů na čtyř vložkách. Celkem posádky absolvují 173 km rychlostních zkoušek. Vítězná posádka bude v cíli dekorována v 18:32 hod.

Jeden z hlavních partnerů ADELL MOGUL Racing Teamu společnost Paramo a. s. je už potřetí v řadě sponzorem hustopečské soutěže. Poprvé se jejich produkt, olej MOGUL, objevil v názvu jihomoravského závodu v roce 2009.

Průběžný stav Mediasport MMČR 2011 (3/7): Kresta 86, Valoušek 69, Kopecký a Pech 50, Běhálek a Odložilík 27

Vytisknout

Diskuze: Roman Kresta jede do Hustopečí v roli lídra šampionátu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

rally český krumlov

ROPRO Clio R3 Czech Trophy v Českém Krumlově

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Rally Šumava v galerii

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud