Série druhých míst pokračovala i v Hustopečích

Tomáš Urban, 29. června 2012, 12:08 Google+

Čtvrtý start ADELL MOGUL Racing Teamu v sezoně, čtvrtá stříbrná pozice pro Romana Krestu s Petrem Grossem. Nad síly jejich Škody Fabia Super 2000 opět při Agrotec Petronas rally Hustopeče byl pouze Jan Kopecký.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Hustopeče (CZE)

Rally Hustopeče (CZE) | foto: www.rallyzone.cz | Turovský, Roman

Sdílejte článek

Hned od úvodních kilometrů se potvrdilo, že se Jan Kopecký a Roman Kresta poperou o vítězství na hustopečské soutěži. Luhačovický jezdec dýchal svému konkurentovi na záda a ač ho během pátečních čtyř zkoušek nikdy nepokořil, do druhého dne šel s minimální ztrátou necelých pěti sekund. A navíc s relativním odstupem jezdců bojujících o třetí příčku průběžného pořadí.

Foto: Tomáš Brázdil,Rallyzone.cz

„Tempo v úvodu závodu bylo opravdu vysoké. Navíc hustopečské tratě byly velmi zrádné, v jednom z míst nás trochu zpomalilo více prachu, že nešlo nic vidět. Jinak fabia  fungovala parádně, určitě to byl jeden z našich nejlepších letošních výkonů. Bohužel Honza nám ve třetím testu trochu ujel, když jsem mírně ztratil v jednom odbočení. Pět vteřin rozdílu bylo i nebylo moc, v takovém tempu totiž záleželo na každé desetině,“ vrátil se k úvodu závodu Roman Kresta.

V druhé etapě hustopečské soutěže Kopecký pokračoval v nasazeném tempu a už v dopolední sekci mírně Romanu Krestovi s Petrem Grossem poodjel. Ti sice v závěru dvakrát našli recept na jezdce Škody, ale na obrat to nestačilo. Celkově zaostali za vítězem o více než půlminutu, což je stále nejmenší odstup z dosud odjetých domácích závodů. Jezdec ADELL MOGUL racing teamu si upevnil druhé místo průběžného pořadí šampionátu a titul vicemistra se mu hodně přiblížil.



„Bohužel rozhodla erzeta Starovice. Ráno to nebylo pocitově úplně v pohodě. Tam nám Jan Kopecký dvakrát ujel. Jinak jsme s ním dokázali držet krok. Proto musím být se svým vystoupením spokojen. Kdybych chtěl pomýšlet na vítězství, musel bych jít do příliš velkého rizika a to jsem nechtěl podstoupit. O titulu se zdá být rozhodnuto, na druhou stranu i naše pozice je před startem Bohemie příznivá,“ doplnil Roman Kresta. „Upřímně děkuji všem partnerům za podporu a členům týmu za skvěle odvedenou práci,“ uzavřel.

Stav MMČR 2012 (5/8):
1. Jan Kopecký 250, 2. Roman Kresta 152, 3. Václav Pech 96, 4. Jaromír Tarabus 94, 5. Pavel Valoušek 74, 6. Martin Semerád 66

ADELL MOGUL Racing Team se dále zúčastní Rally Bohemia ve dnech 13. – 15. července 2012. Soutěž má centrum v Mladé Boleslavi.

Vytisknout

Diskuze: Série druhých míst pokračovala i v Hustopečích

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Rally Hustopeče (CZE)

Z vinného sklípku rovnou k vítězství

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud