Rally Jeseníky 2014 se nezadržitelně blíží

Tomáš Urban, 15. září 2014, 21:08 Google+

Časový harmonogram a seznam přihlášených a mapy RZ.Už jen týden zbývá do startu podzimní soutěže Rally Jeseníky v moravském Šternberku. Zcela nový koncept rychlostních zkoušek zavede účastníky na dva nové rychlostní testy. Soutěžní vozy se tak po třiceti letech vrátí na legendární vrchařskou trať Ecce Homo.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally jeseníky

rally jeseníky | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Právě část slavné tratě hostící Mistrovství Evropy v závodech automobilů do vrchu bude použita jako rychlostní zkouška číslo 2 a 6, která zahájí sobotní program po úvodním známém testu Hraničné Petrovice – Stachov. „K návratu Rally Jeseníky na trať Ecce Homo jsme se rozhodli z důvodu zvýšení atraktivity naší soutěže. Téměř celá trať od startu až po Lipinský oblouk, kterou k rychlostní zkoušce použijeme, je jedna velká přírodní tribuna. Svodidla a právě vyvýšená místa nabídnou krásný a bezpečný automobilový zážitek,“ představuje návrat Ecce Homo do itineráře Rally Jeseníky ředitel soutěže Dušan Pospíšil.



Po dvou úsecích na šternberské straně čeká 99 přihlášených posádek přesun na známou RZ Dobřečov nedaleko Horního Města. „Známou zkoušku Dobřečov pak na severní straně regionu doplníme o nový test Libina – Třemešek,“ upřesňuje Dušan Pospíšil trasu letošní soutěže. Části nové rychlostní zkoušky se objevovaly v itineráři historické Rally Sigma a Jeseníky již v 70. a 80. letech a mnoho místních zde pamatuje slavnou éru modrých „alpinek“.

„Místní obyvatelé i starostové dotčených obcí, hlavně těch, kde Rally Jeseníky uskutečníme po dlouhých letech poprvé, nám vyjadřují velkou podporu avzpomínají na minulé ročníky, které jsou v jejich vyprávěních zapsané jako náročné podzimní rally. Věříme, že s našim týmem pořadatelů v těchto lokalitách navážeme na špičkovou práci našich předchůdců, o kterou se při pořádání Rally Jeseníky a Sigmazasloužili Ing. František Rosický a Jindřich Gronych se svým týmem pořadatelů,“ uzavírá Pospíšil představení konceptu letošního ročníku.



První vůz sjede z rampy na Hlavním náměstí ve Šternberku v sobotu 20. září již o půl 8. ráno. Na 99 přihlášených účastníků se popere o body do Timeseal MČR ve sprintrally, MČR v rally historických automobilů a nedávno přiděleném Poháru ČR v rally. O tom, jestli obhájí své loňské vítězství Miroslav Jakeš nebo pohár vyzvedne potřetí v novodobé historii této soutěže Roman Odložilík nebo úplně někdo jiný – Jan Sýkora, Jaromír Tomaštík, Karel Trněný či Matthias Kahle, se dozvíme krátce po patnácté hodině na cílové rampě na Hlavním náměstí ve Šternberku.

Časový harmonogram

Seznam přihlášených

Mapy RZ

 

Vytisknout

Diskuze: Rally Jeseníky 2014 se nezadržitelně blíží

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Mikkelsen, Andreas - Floene, Ola

U Volkswagenu se slaví, mají také co: Získali titul a svůj první hattrick

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud