Kundlák s Rezkovou na Bohemce stříbrní

Miroslav Vebr, 8. července 2016, 15:17 Google+

Krásný výsledek vyjeli na Rally Bohemia zástupci KIT racing Ján Kundlák – Michala Rezková s Peugeotem 208 R2. Na konci soutěže převzala smíšená posádka poháry za 2. místo ve třídě, 2. místo v dvoukolkách a vítězství v kategorii juniorů.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Bohemia (CZE)

Rally Bohemia (CZE) | foto: Jana Dušková - RallyZone.cz

Sdílejte článek

Rally Bohemia si za svou více jak čtyřicetiletou historii vybudovala mezi jezdci velké jméno a respekt. Soutěž, která v minulosti patřila do kalendáře Mistrovství Evropy, patří společně s Barum rally k nejtěžším u nás. Do Mladé Boleslavi vyrazili i Kundlák s Rezkovou. Pro Michalu to byl druhý start v městě automobilů, zatímco Janko zde sbíral první dojmy. „Na Bohemku jsme se s Michalou velmi těšili. Velká rally s velkým renomé je pro nás oba velkou výzvou a zážitkem zároveň,“ uvedl krátce před soutěží Ján Kundlák. Peugeot 208 R2, se kterým Janko s Michalou v letošní sezoně startují, spadá do třídy 6 a v Boleslavi byla třída obsazena čtrnácti vozy. Otazníky před soutěží visely pouze nad volbou pneumatik, neboť počasí vypadalo záhadně. V první etapě čekaly na posádky čtyři rychlostní zkoušky na dvou úsecích s téměř čtyřiceti ostrými kilometry. Jankovi s Michalou velmi sedla RZ Cetno, kdy v prvním kole zajeli druhý čas ve třídě a při druhém průjezdu byli nejrychlejší nejenom ve třídě, ale také ve dvoukolkách. Na konci sobotní etapy figurovala posádka na 24. místě absolutní klasifikace, 4. místě ve třídě i dvoukolkách a 2. místě v juniorech. „Po ranním sobotním shakedownu jsme byli dobře naladěni a čekali jsme, jak nás překvapí počasí. To se dalo přirovnat ke krumlovské rally, kdy byly i v Boleslavi přívalové deště, chladno i silný vítr. Tyto podmínky jsme očekávali, a tudíž jsme na ně byli připraveni, proto byla volba pneumatik správná. Potvrdilo se, že sobotní velmi technická část soutěže vyžaduje lepší znalost místních rychlostních zkoušek. Přesto jsme se snažili bojovat a bez zbytečného rizika jsme drželi čtvrté místo ve třídě,“ zhodnotil první část soutěže Ján Kundlák.

img-responsive

Rally Bohemia (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Rovněž v nedělní části rally byly připraveny dvě rychlostní zkoušky se dvěma průjezdy. Tentokráte ovšem extra dlouhou (32,28 km) střídala pětikilometrová městská. Nejdelší erzetu soutěže zajeli Janko s Michalou, jako by jim za patami hořelo, a 15. nejrychlejší výsledný čas překvapil nejenom posádku, ale i širokou veřejnost. Následovala městská zkouška a Kundlák s Rezkovou pokračovali v nastaveném tempu. Stejně jako na úvodní nedělní zkoušce i tady ovládli třídu i dvoukolky. Druhý průjezd RZ Radostín vyvrátil pochybnosti škarohlídů, že Jankův dosažený čas v prvním průjezdu byl náhodný. Tentokráte to byl 16. nejrychlejší čas. Závěrečnou zkoušku si oba hlavní aktéři v peugeotu náramně užili a ani na poslední zkoušce před sebe nikoho nepustili ani ve třídě ani v dvoukolkách. Na cílové rampě byla posádka Ján Kundlák – Michala Rezková klasifikována na 17. místě absolutní klasifikace, 2. místě ve třídě 6, 2. místě ve dvoukolkách a vítězství si posádka odváží z kategorie juniorů. Janka s Michalou těší i samotné hodnocení druhé etapy, kdy zcela ovládli třídu, dvoukolky a juniory. „Na nedělní část rally jsem se velmi těšil, neboť v harmonogramu měla rychlostku s více jak 32 kilometry. Nikdy jsem tak dlouhou zkoušku nejel. Po sobotě jsme na konkurenci moc neztráceli, a tak jsme se rozhodli, že se pokusíme něco z náskoku stáhnout a dosaženými časy zabojujeme o lepší umístění. Počasí přálo a nám se podařilo vyhrát všechny čtyři zkoušky v etapě. Výsledek na Bohemce nám udělal velkou radost. Soutěž byla těžká a my zde posbírali spoustu cenných zkušeností a zážitků. Michalka v autě opět fungovala na jedničku a zdárně mne dovedla až do cíle, za což jí velmi děkuji, moc jsem si to s ní užil. Zároveň děkuji celému týmu KIT racing a všem partnerům za vynikající práci v průběhu celého víkendu. Jsem velmi rád, že stojí za námi lidé, kteří se z našich výsledků těší a posouvají nás dopředu,“ uvedl Ján Kundlák. Dalším závodem, kde bude dvojice Kundlák - Rezková startovat, bude pačejovský sprint na konci měsíce.

 

Vytisknout

Diskuze: Kundlák s Rezkovou na Bohemce stříbrní

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Tänak, Ott

Zklamaný Tänak si nedokáže defekt, který ho stál vítězství, vysvětlit

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud