Kundlák s Rezkovou na Bohemce stříbrní

Miroslav Vebr, 8. července 2016, 15:17 Google+

Krásný výsledek vyjeli na Rally Bohemia zástupci KIT racing Ján Kundlák – Michala Rezková s Peugeotem 208 R2. Na konci soutěže převzala smíšená posádka poháry za 2. místo ve třídě, 2. místo v dvoukolkách a vítězství v kategorii juniorů.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Bohemia (CZE)

Rally Bohemia (CZE) | foto: Jana Dušková - RallyZone.cz

Sdílejte článek

Rally Bohemia si za svou více jak čtyřicetiletou historii vybudovala mezi jezdci velké jméno a respekt. Soutěž, která v minulosti patřila do kalendáře Mistrovství Evropy, patří společně s Barum rally k nejtěžším u nás. Do Mladé Boleslavi vyrazili i Kundlák s Rezkovou. Pro Michalu to byl druhý start v městě automobilů, zatímco Janko zde sbíral první dojmy. „Na Bohemku jsme se s Michalou velmi těšili. Velká rally s velkým renomé je pro nás oba velkou výzvou a zážitkem zároveň,“ uvedl krátce před soutěží Ján Kundlák. Peugeot 208 R2, se kterým Janko s Michalou v letošní sezoně startují, spadá do třídy 6 a v Boleslavi byla třída obsazena čtrnácti vozy. Otazníky před soutěží visely pouze nad volbou pneumatik, neboť počasí vypadalo záhadně. V první etapě čekaly na posádky čtyři rychlostní zkoušky na dvou úsecích s téměř čtyřiceti ostrými kilometry. Jankovi s Michalou velmi sedla RZ Cetno, kdy v prvním kole zajeli druhý čas ve třídě a při druhém průjezdu byli nejrychlejší nejenom ve třídě, ale také ve dvoukolkách. Na konci sobotní etapy figurovala posádka na 24. místě absolutní klasifikace, 4. místě ve třídě i dvoukolkách a 2. místě v juniorech. „Po ranním sobotním shakedownu jsme byli dobře naladěni a čekali jsme, jak nás překvapí počasí. To se dalo přirovnat ke krumlovské rally, kdy byly i v Boleslavi přívalové deště, chladno i silný vítr. Tyto podmínky jsme očekávali, a tudíž jsme na ně byli připraveni, proto byla volba pneumatik správná. Potvrdilo se, že sobotní velmi technická část soutěže vyžaduje lepší znalost místních rychlostních zkoušek. Přesto jsme se snažili bojovat a bez zbytečného rizika jsme drželi čtvrté místo ve třídě,“ zhodnotil první část soutěže Ján Kundlák.

img-responsive

Rally Bohemia (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Rovněž v nedělní části rally byly připraveny dvě rychlostní zkoušky se dvěma průjezdy. Tentokráte ovšem extra dlouhou (32,28 km) střídala pětikilometrová městská. Nejdelší erzetu soutěže zajeli Janko s Michalou, jako by jim za patami hořelo, a 15. nejrychlejší výsledný čas překvapil nejenom posádku, ale i širokou veřejnost. Následovala městská zkouška a Kundlák s Rezkovou pokračovali v nastaveném tempu. Stejně jako na úvodní nedělní zkoušce i tady ovládli třídu i dvoukolky. Druhý průjezd RZ Radostín vyvrátil pochybnosti škarohlídů, že Jankův dosažený čas v prvním průjezdu byl náhodný. Tentokráte to byl 16. nejrychlejší čas. Závěrečnou zkoušku si oba hlavní aktéři v peugeotu náramně užili a ani na poslední zkoušce před sebe nikoho nepustili ani ve třídě ani v dvoukolkách. Na cílové rampě byla posádka Ján Kundlák – Michala Rezková klasifikována na 17. místě absolutní klasifikace, 2. místě ve třídě 6, 2. místě ve dvoukolkách a vítězství si posádka odváží z kategorie juniorů. Janka s Michalou těší i samotné hodnocení druhé etapy, kdy zcela ovládli třídu, dvoukolky a juniory. „Na nedělní část rally jsem se velmi těšil, neboť v harmonogramu měla rychlostku s více jak 32 kilometry. Nikdy jsem tak dlouhou zkoušku nejel. Po sobotě jsme na konkurenci moc neztráceli, a tak jsme se rozhodli, že se pokusíme něco z náskoku stáhnout a dosaženými časy zabojujeme o lepší umístění. Počasí přálo a nám se podařilo vyhrát všechny čtyři zkoušky v etapě. Výsledek na Bohemce nám udělal velkou radost. Soutěž byla těžká a my zde posbírali spoustu cenných zkušeností a zážitků. Michalka v autě opět fungovala na jedničku a zdárně mne dovedla až do cíle, za což jí velmi děkuji, moc jsem si to s ní užil. Zároveň děkuji celému týmu KIT racing a všem partnerům za vynikající práci v průběhu celého víkendu. Jsem velmi rád, že stojí za námi lidé, kteří se z našich výsledků těší a posouvají nás dopředu,“ uvedl Ján Kundlák. Dalším závodem, kde bude dvojice Kundlák - Rezková startovat, bude pačejovský sprint na konci měsíce.

 

Vytisknout

Diskuze: Kundlák s Rezkovou na Bohemce stříbrní

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Tänak, Ott

Zklamaný Tänak si nedokáže defekt, který ho stál vítězství, vysvětlit

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud