Nedokončená Barum rally Václava Pecha

Media Václava Pecha, 1. září 2016, 20:00 Google+

Barum Czech Rallye přivítala ve Zlíně domácí i evropskou rallyovou špičku a jelikož Porsche 997 GT3 posádky Václav Pech jun. – Petr Uhel nemá evropskou homologaci, mělo přiděleno netradiční startovní číslo 91 za polem „evropských" vozů. Už páteční superspeciálka ulicemi Zlína ale ukázala, že pro diváky se jedná o jedno z nejatraktivnějších soutěžních aut v poli a fanoušci kolem rychlostní zkoušky propukli doslova v šílenství, když se do nočního Zlína ozval řev motoru Pechova Porsche.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Barum Czech Rally Zlín (CZE)

Barum Czech Rally Zlín (CZE) | foto: Lukáš Staněk, RallyZone.cz

Sdílejte článek

„Cítili jsme tu neskutečnou atmosféru až uvnitř v autě a měli jsme radost z obrovské divácké podpory, která nás v naší nevýhodné startovní pozici hnala dál. Na rychlostních zkouškách první etapy byly při našem průjezdu vytahány již nějaké nečistoty, které nás trošičku zpomalovaly, ale více jsem se obával ztráty z nočních průjezdů dvou rychlostek, které naši konkurenti jeli ještě za světla. Paradoxně nám tyto vložky vyšly dobře a my mohli jít spát na sedmé pozici se ztrátou 13s na páté místo,“ říkal k úvodu Barum Czech Rallye Zlín Václav Pech jun.

Posádka i její mechanici si v sobotu užili jednu pořádně horkou chvilku, kdy při tankování paliva v tankovací zóně vzplály benzinové výpary z nádrže. „Najednou se kolem celého auta udělala obrovská ohnivá koule a my s Petrem vůbec nevěděli, co se stalo a jen rychle vyskočili z auta. Petr si přitom popálil ruku a musel být ošetřen. Požár naštěstí velmi rychle ustal a my mohli pokračovat dál. Autu se vůbec nic nestalo i díky rychlému zásahu našich mechaniků,“ popisoval Václav Pech jun. hodně nepříjemný moment, který naštěstí neměl vážnější následky.

Do druhé etapy vyráželo Porsche 997 GT3 EuroOil – invelt teamu s cílem postoupit na páté místo, bohužel již v úvodu praskl zub na stálém převodu. „V průběhu první nedělní rychlostní zkoušky jsem cítil, že něco není v pořádku s naší převodovkou. Do cíle zkoušky jsme ještě dojeli, ale po kontrole a zjištění, že z převodovky teče olej, bylo nutné odstoupit. Další jízdou bychom napáchali jen větší škody a přesto bychom cíl neviděli. Mrzí mě to, protože se jednalo o díl, který byl po Bohemia Rallye nový, a životnost by měla být alespoň 800 závodních km. Je to škoda, soutěž jsme i přes nevýhodnou startovní pozici měli docela dobře rozjetou a nedělní etapa by nám nejspíš seděla o něco více. I tohle je ale rallye a v letošní sezoně se nové Porsche učíme nejen řídit, ale i udržovat,“ uzavírá Václav Pech jun.

Dalším závodem EuroOil-invelt teamu bude poslední víkend v září, Rallye Příbram.

Vytisknout

Diskuze: Nedokončená Barum rally Václava Pecha

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Barum Czech Rally Zlín (CZE)

Nečekaný defekt Kopáčkovi zhatil veškeré plány

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Rally Šumava v galerii

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud