Marcus Grönholm na Setkání mistrů s Toyotou Corolla WRC

Petr Eliáš, 9. listopadu 2016, 13:00 Google+

Dvojnásobný mistr světa Marcus Grönholm se na Global Assistance Setkání mistrů 20. listopadu v Sosnové představí s vozem Toyota Corolla WRC.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Setkání mistrů

Setkání mistrů | foto: Autodrom Sosnová

Sdílejte článek

Za necelé dva týdny, přesně 19. a 20. listopadu 2016, se na Autodromu v Sosnové odehraje XV. Global Assistance Setkání mistrů, jehož hlavní hvězdou bude dvojnásobný mistr světa v rally Fin Marcus Grönholm. Legendární finský jezdec, známý svou přezdívkou „Bosse,“ prožil svoje nejúspěšnější léta v mistrovství světa v rally ve spojení se značkami Ford a zejména Peugeot, s nímž se mu podařilo získat dva tituly mistra světa v roce 2000 a 2002. Svou kariéru v mistrovství světa ale začínal se značkou Toyota, kdy v letech 1997 a 1998 usedal za volant modelu Corolla WRC. Právě s tímto vozem se Marcus Grönholm představí na XV. Global Assistance Setkání mistrů v Sosnové u České Lípy. Marcus Grönholm se tak vrátí za volant vozu, který dost možná odstartoval jeho úspěšnou kariéru v mistrovství světa, protože si s ním dojel mimo jiné i pro vítězství ve slavné Finské Rally1000 jezer. Soutěžní speciál Toyota Corolla WRC pro Marcuse Grönholma bude zapůjčen ze sbírky Jiřího Jirovce a bude obutý do soutěžních pneumatik Pirelli.

Spolu s Grönholmem ale do Sosnové dorazí další legendární finský závodník, kterým je Markku Alén. Ten má za sebou éru závodění v mistrovství světa v rally s monstry skupiny „B“, kdy byl kupříkladu členem továrního týmu Lancia Martini Racing. Markku Alén v Sosnové usedne za volant Škody Fabia WRC s níž se už v loňském roce probojoval až do finálových jízd, kde stanul proti Václavu Pechovi jun. Tento sedminásobný mistr České republiky v rally se letos v Sosnové předvede za volantem Porsche 911 GT3 s nímž dokáže být neskutečně rychlý. Při XV. Global Assistance Setkání mistrů se objeví také vzácný historický soutěžní speciál Lancia Delta S4, který pochází z doby, kdy v mistrovství světa závodil Markku Alén. V akci jej divákům představí jeden z nejlepších soutěžních jezdců mistrovství Evropy v rally historických automobilů „Pedro. Další Ital „Lucky“ v Sosnové předvede jiný historický skvost skupiny „B“ kterým bude Lancia 037, která sbírala vavříny v mistrovství světa v 80. letech.

Při XV. Global Assistance Setkání mistrů v Sosnové se v neděli 20. listopadu představí další špičkoví soutěžní jezdci, závodníci rallycrossu a autokrosu a v celodenním programu budou bavit diváky, které jistě rozehřeje i drifterská show. Areál Autodromu Sosnová bude pro diváky otevřen i v sobotu 19. listopadu, kdy budou po celý den probíhat volné jízdy účastníků Setkání Mistrů. Sledujte stránky www.autodrom.cz a facebook Autodromu Sosnová, kde se dozvíte další informace o akci, ceny vstupenek a možnost zvýhodněného předprodeje.

Vytisknout

Diskuze: Marcus Grönholm na Setkání mistrů s Toyotou Corolla WRC

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Mikuláš Rally (CZ)

Mikuláš Rally Slušovice uzavře opět sezonu rallysportu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud