Představení ACCR CZECH TEAM

Jan Dušek, 24. března 2017, 09:22 Google+

Jednou z letošních velkých změn v Autoklubu ČR bylo rozhodnutí, podpořit a vyslat českou juniorskou reprezentaci na evropské tratě. Jak jsme již před dvěma týdny avizovali, byl ve středu na tiskové konferenci v Autoklubu ČR oficiálně představen český ACCR Czech Team, který zažije svoji premiéru již za týden na Azorských ostrovech. „Podařilo se nám projekt pro mladé piloty dotáhnout do konce a mám z toho obrovskou radost. Start na evropských šampionátech je pro mladé jezdce odrazovým můstkem a načerpané zkušenosti je jistě posunou dál. Celkově se těšíme z toho, že i Česká republika bude mít svoji rally reprezentaci na mezinárodní scéně,“ říká viceprezident Autoklubu ČR pro automobilový sport Tomáš Kunc. Autoklub ČR se stal příkladem pro federace Španělska, Německa a Estonska, které své mladé a nadějné posádky do šampionátů v rámci Mistrovství Evropy vyšlou v roce 2018.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Autoklub ČR

Autoklub ČR | foto: AUTOKLUB České republiky

Sdílejte článek

V kategorii U27, se můžeme těšit na posádky Dominika Brože s Petrem Těšínským a Filipa Mareše s Honzou Hlouškem. Ve vyšší kategorii U28 pak vezme reprezentaci do svých rukou zkušená posádka Jan Ćerný s Petrem Černohorským.  Silně nabité startovní pole a účast českých reprezentantů bude lákat diváky a fanoušky našich reprezentantů, pro které je díky mediální podpoře Eurosportu, komunikačních kanálů Autoklubu ČR a přímého přenosu již z prvního závodu na Azorských ostrovech zajištěn plnohodnotný informační servis. Design závodních vozů závodníků ACCR Czech Team je již připraven a vozy jsou momentálně na cestě do dějiště závodu.  

Jan Černý (26) má se starty v zahraničí již řadu zkušeností - úspěšně absolvoval projekty Pirelli Star Driver i WRC Academy, je dvojnásobným mistrem Evropy ve vozech s jednou poháněnou nápravou. V minulé sezoně postoupil společně s Petrem Černohorským do nejvyšší kategorie vozů R5, když se speciálem značky Škoda skončil na druhém místě absolutní klasifikace v mistrovství České republiky hned za továrním pilotem Janem Kopeckým. Své loňské úspěšné tažení pak zakončil výbornými výsledky na soutěžích ve Švýcarsku a Rakousku. Jan Černý se představí na vybraných závodech mistrovství Evropy v rámci nově vypsané kategorie ERC Junior U28.

Dominik Brož (20) se společně s navigátorem Petrem Těšínským zúčastnili ERC Junior již v roce 2016. Učednická sezóna na zahraničních soutěžích dopadla na výbornou, v celkovém hodnocení posádce patřila šestá příčka. Pro nadcházející sezónu již jsou ambice vyšší, čemuž odpovídá i přechod na nejnovější techniku - Peugeot 208 R2.

Stejný vůz bude sedlat také třetí posádka týmu ACCR CZECH TEAM – Filip Mareš (25) a Jan Hloušek. Ti se v loňském roce představili v rámci projektu Autoklub Peugeot Rally Talent a dařilo se jim náramně. V rámci mistrovství České republiky vyhráli mezi juniory, skončili na druhém místě v rámci třídy 6 a slavili také bronz mezi vozy s jednou poháněnou nápravou. Kromě toho se představili také v Evropské Trofeji, kde zvítězili v kategorii ERT3 určené vozům s jednou poháněnou nápravou a primát získali rovněž v hodnocení juniorů. Přechod do mistrovství Evropy je tak dalším logickým krokem v růstu této mladé posádky.

Letošní ročník mistrovství Evropy v rally sestává z osmi závodů, přičemž šest z nich je zařazeno do hodnocení ERC Junior. Již na přelomu března a dubna 2017 se posádky vydají na Azorské ostrovy, kde je čeká náročná premiéra v letošním ročníku ME. Dalšími plánovanými podniky týmu jsou závody ve Španělsku, Polsku, Itálii, Lotyšsku. Všichni tři piloti se pak samozřejmě představí i na domácím dílu podniku ERC Junior, na srpnové Barum Czech Rally Zlín.

Zdroj: Klára Sobotková, Autoklub ČR

Vytisknout

Diskuze: Představení ACCR CZECH TEAM

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

GPD RallyCup Kopřivnice II.

Na kopřivnický polygon za zážitky

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud