Ušít co nejlepší výsledek!

RallyZone.cz, 24. srpna 2017, 15:14 Google+

Svátek české rallye scény je tady a Klokočka ŠKODA Czech National Team na Barum Czech Rally Zlín 2017 nemůže chybět.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Bohemia (CZE)

Rally Bohemia (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

  • Vrchol sezony: změříme síly s evropskou rallye špičkou
  • Lepší nastavení: po testu změny v setupu podvozku s ohledem na tratě
  • V top 10: bodovat, vyrovnat se loňsku a nezničit techniku před dalšími starty


ŠKODA Fabia R5 posádky Štajf-Skácelová se startovním číslem 54 sice nebude registrována v ERC, ale bodů bude chtít posbírat co nejvíc. „Stejně jako loni mi nepřišlo úplně ekonomické platit vklad tři tisíce eur jako registraci do ERC jen proto, abychom jeli s nízkým startovním číslem. Navíc bychom vzhledem k nabitému startovnímu poli stejně dostali minimálně dvacítku, takže mě naše číslo 54 zas tolik netrápí,“ komentuje Vojtěch Štajf vysoké startovní číslo dané přihláškou jen do TrueCam MČR 2017. „Ze „zbytku světa“ jsme druzí na Mirkem Jakešem, což mě na jednu stranu potěšilo. Navíc má být hezké počasí, takže nepředpokládáme manko vyšší startovní pozice nijak markantní vlivem vytahaných nečistot na trati. Snad jen, že v sobotu budeme končit za tmy, ale nám to svítí dobře,“ zhodnotil s úsměvem Štajf předstartovní atmosféru.

Klokočka ŠKODA Czech National Team má stejnou strategii jako loni: v klidu začít, postupně se zlepšovat a hlavně dokončit soutěž bez újmy na technice, která bude v dalších dnech a týdnech ve velké permanenci. „Určitě se s Markétou nechceme nikam bezhlavě hnát. Barumka je těžká a dlouhá soutěž, v níž uspějete nejen díky rychlým rukám, ale také díky vyrovnané psychice. A loňské sedmé místo je přesně tím, čeho bychom letos chtěli dosáhnout. Vzhledem k hustší konkurenci to totiž bude letos těžší, umístění v top desítce budeme brát jako úspěch,“ zhodnotil své šance Štajf. „Díky domácímu prostředí jsem hodně motivovaná a moc se na Barumu těším, dám do toho všechno a ještě něco navíc,“ natěšeně dodala Markéta Skácelová, pro kterou je letošní Barum Czech Rally Zlín teprve třetí soutěží po boku Vojtěch Štajfa.

Po prázdninové pauze zkrácené rakouskou Rally Weiz se nová posádka opět posadí do zeleno-šedého speciálu ŠKODA Fabia R5, který po testech změnil nastavení zejména na podvozku. „Pozměněná rychlostní zkouška Pindula a těžké Košíky budou těžkou prověrkou podvozku, na úzkých a rozbitých tratích je klíčový setup podvozkové části. Proto jsme se na testu na tuto problematiku zaměřili a udělali pár změn,“ odhalil novinky v technice Štajf. Část příprav odhaluje také video na týmovém facebooku nebo YouTube kanálu:

Vrchol českého TrueCam MČR 2017 s přesahem na evropskou scénu ERC 2017, Barum Czech Rally Zlín 2017, odstartuje v pátek 25. srpna ráno kvalifikační rychlostní zkouškou a shakedownem, kde budete moct sledovat v akci i náš vůz ŠKODA Fabia R5 se startovním číslem 54. Do první rychlostní zkoušky, kterou letos opět bude tvořit městská superspeciálka, vyjede první vůz (s nejvyšším startovním číslem) ve 21:30. „Rád bych všechny naše fanoušky pozval ať už do servisu nebo na erzety, naše počínání však bude k vidění i průběžně na týmovém facebooku,“ dodal Štajf.

Zdroj: Racing 21

Vytisknout

Diskuze: Ušít co nejlepší výsledek!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Rally Vyškov (CZE)

Vlado Hanuš na Barum Rally s novým spolujazdcom

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud