„XXVI. Rally Vyškov“ se uskuteční opět v květnu letošního roku

RallyZone.cz, 13. února 2018, 19:04 Google+

Hanácký rally klub v AČR připravuje i pro rok 2018 tradiční automobilovou soutěž s názvem „XXVI. Rally Vyškov“, která se podle termínového kalendáře Federace automobilového sportu Autoklubu ČR na rok 2018 uskuteční opět v květnu, a to ve dnech 4. května a 5. května 2018.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Vyškov (CZE)

Rally Vyškov (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

„XXVI. Rally Vyškov“ bude součástí šampionátu Rallysprint serie a Poháru 2+.

Jedná se o jednoetapovou soutěž, mající tři sekce a pořadatel připravuje čtyři rychlostní zkoušky. Tři rychlostní zkoušky se pojedou dvakrát a jedna třikrát. Koncepce organizace soutěže je pojata jako dvoudenní. V pátek 4. května 2018 proběhnou administrativní a technické přejímky a seznamovací jízdy posádek s tratí soutěže a vlastní soutěž proběhne v sobotu 5. května 2018. Start a cíl rally je plánován tradičně na parkovišti u okružní křižovatky u Agrodomu ve Vyškově. Umístění ředitelství soutěže je projednáno se starostou města Vyškova a bude umístěno v areálu městského úřadu Vyškov. Servisní areál bude umístěn na betonové ploše v prostoru jižně od letiště Vyškov.

Udělit záštitu nad „XXVI. Rally Vyškov“ přislíbilo opět město Vyškov a senátor Ing. Ivo Bárek.

Pořadatelé z Hanáckého rally klubu v AČR udělají vše pro to, aby letošní ročník vyškovské rally navázal na úspěchy z minulých let. Loňská rally byla ze strany soutěžních posádek hodnocena vcelku pozitivně. Rovněž hodnocení činovníků FAS AČR a Asociace jezdců rally vyzněly pro pořadatele kladně.

Organizační výbor pro přípravu rally připravil pro letošní rok návrh koncepce trati rally a rychlostních zkoušek tak, aby vyhovovala sportovním řádům, byla maximálně bezpečná jak pro soutěžící, tak i pro diváky a současně co nejméně omezovala veřejnou dopravu a co nejméně zatěžovala obyvatele dotčených lokalit. Uzavření úseku rychlostní zkoušky na nezbytnou dobu pro veškerý provoz je samozřejmě podmíněno souhlasem vlastníků komunikací, všech dotčených obcí a také povolením příslušných správních úřadů.

V současné době probíhají jednání se zainteresovanými obcemi, městysy a městy, institucemi a majiteli pozemků o vedení tratí rychlostních zkoušek, přejezdů soutěžních vozidel mezi jednotlivými rychlostními zkouškami a objízdných tras rychlostních zkoušek.

Pořadatelé předpokládají uskutečnit vyškovskou rally na třech doposud tradičních tratích rychlostních zkoušek a pro zpestření soutěže jednají o trati čtvrté rychlostní zkoušky. Geografické podmínky regionu však velký výběr tratí neumožňují.

Paralelně s těmito jednáními proběhly i jednání s majiteli pozemků o umístění startu a cíle rally, servisního areálu a uzavřeného parkoviště v průběhu a po cíli rally. Všechna tato jednání doposud probíhají k oboustranné spokojenosti všech zainteresovaných.

Při organizačním zabezpečení „XXVI. Rally Vyškov“ udělají pořadatelé z Hanáckého rally klubu v AČR vše pro to, aby byla zachována standardní úroveň vyškovské soutěže, s jakou se setkávali činovníci, soutěžní posádky, pořadatelé a diváci v minulých letech.

Cílem pořádání vyškovské rally je i propagace města Vyškova, vyškovského regionu a spolupodílejících se institucí a firem. Hlavním cílem pořadatelů je bezpečnost soutěže jak pro diváky, tak i soutěžní posádky a především to, aby se soutěžící i diváci na vyškovskou rally rádi vraceli.

Za organizační výbor pro přípravu „XXVI. Rally Vyškov“

Ing. Ladislav Petráš - předseda Hanáckého rally klubu v AČR
Jaromír Palásek - ředitel rally

Vytisknout

Diskuze: „XXVI. Rally Vyškov“ se uskuteční opět v květnu letošního roku

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Rally Jeseníky (CZE)

Rally Jeseníky letos zažijí obnovenou premiéru

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Rally Šumava v galerii

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud