Rally Hustopeče: Starovická rychlostka poprvé za tmy

Tomáš Plachý, 30. dubna 2018, 16:41 Google+

S blížícím se vydáním Zvláštních ustanovení AGROTEC PETRONAS rally 2018 se odtajní podoba čtvrtého závodu českého a třetího klání slovenského šampionátu. Jihomoravská rally s centrem v Hustopečích se uskuteční ve dnech 15. – 16. června 2017.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Hustopeče (CZE)

Rally Hustopeče (CZE) | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Kompaktnost. To je slovo, se kterým je hustopečská soutěž v posledních letech spojena. I letos vlastní soutěž proběhne od pátečního startu v 18:30 hodin během necelých 21 hodin. V sobotu po patnácté hodině už organizační tým a diváci přivítají nejrychlejší posádku čtrnáctého ročníku na startovní rampě v Hustopečích, v Husově ulici.

V harmonogramu AGROTEC PETRONAS rally figuruje dvanáct rychlostních zkoušek na šesti úsecích (šest v každé etapě). Nejdelším testem bude v pátek téměř patnáctikilometrová podoba testu Kurdějov, v sobotu posádky prověří více než 22 km dlouhý úsek Horní Bojanovice – Diváky - Nikolčice. Celkem soutěžní vozy urazí 330 km, z toho 150 km proti chronometru (cca 45 procent).

„I přes drobné komplikace čeká na posádky sportovně hodnotná a zajímavá trať, s řadou nových kombinací úseků, kterými jsou Hustopeče pověstné,“ komentuje letošní podobu šéf organizačního týmu Martin Rada.

Jak jsme už zmínili v úvodní tiskové zprávě AGROTEC PETRONAS rally, celý pátek 15. června bude spojen se Starovicemi. Poprvé mezi 12:30 – 16:00, kdy se na části Starovické okruhové zkoušky uskuteční shakedown. A nově i v dalším průběhu úvodní etapy hustopečské „rally mezi vinohrady“. Poprvé v historii soutěže se totiž okruhová RZ Starovice uskuteční první den, jako první v pořadí a v druhém průjezdu navíc za tmy.

I v letošním roce organizační tým hustopečské soutěže zve na jih Moravy i české „historiky“, a to v rámci Mistrovství Slovenské republiky v rally historických automobilů, které je vypsáno jako mezinárodní. Přihlásit se mohou formou elektronické přihlášky, prostřednictvím odkazu www.sams-asn.sk/prihlaska. Bližší podrobnosti k přihlášení do tohoto závodu naleznou posádky historických vozidel v ZU. Ta budou zveřejněna v průběhu tohoto týdne, stejně jako elektronická přihláška pro závod MČR v rally.

Více informací k soutěži bude postupně zveřejněno na oficiální stránce www.agrotecrally.cz, řada novinek bude dostupná i na facebookovém profilu Agrotec rally Hustopeče.

Vytisknout

Diskuze: Rally Hustopeče: Starovická rychlostka poprvé za tmy

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Rally Šumava (CZE)

Jak se „Vlčák“ na Šumavě kochal

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud