XTG Adam Cup: Zkušenost proti nováčkům ve Vyškově

Tomáš Plachý, 4. května 2018, 19:19 Google+

Pohárový seriál XTG Adam Cup 2018 zavítá i k druhému závodu na Moravu, dalším podnikem kalendáře je Rally Vyškov.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Kopná (CZE)

Rally Kopná (CZE) | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Na startu se objeví šest dvojic, mezi nimi nebudou chybět ani tři nejrychlejší pohárové posádky loňského ročníku vyškovské soutěže.

XTG ADAM Cup 2018 odstartoval ve Slušovicích, kde si dojela pro maximum bodů dvojice Martin Vopatřil – Karel Voltner. V první polovině závodu je ovšem proháněli Patrik Brtníček s Martinem Hlavatým. A právě oba protagonisté tohoto duelu mezi sebou tvrdě bojovali o pohárové prvenství ve Vyškově i loni. Před rokem rozhodl o triumfu až na poslední zkoušce Brtníček, Vopatřil v cíli zaostal o pouhé dvě sekundy.

A dá se očekávat, že na sedmi rychlostních zkouškách letošního ročníku Rally Vyškov, konkrétně necelých sedmdesáti ostrých kilometrech, svedou oba jezdci další dramatickou bitvu, která provázela i loňský ročník ADAM Cupu.

„Samozřejmě vyškovské tratě dokonale znám, proto bychom rádi bojovali o nejvyšší příčky v hodnocení cupu. Samozřejmě pro obhajobu loňského prvenství uděláme maximum,“ naznačil Patrik Brtníček.

Na Rallysprintu Kopná, i loni v okolí Vyškova, bral třetí příčku Martin Baďura. Právě vyškovské zkoušky patří k jeho nejoblíbenějším a také jeho loňská ztráta nebyla zásadní.

„Do Vyškova se moc těšíme, místní erzety mám rád, jsou velice rychlé a vloni jsme tam zvládli zajíždět pěkné časy. Proto doufám, že letos zase budeme držet krok se špičkou a trochu je potrápíme. A to se projeví i na výsledku. Každopádně máme ještě hodně práce na autě, které prošlo repasí, tak snad všechno zvládneme,“ uvedl Martin Baďura.

Ve Vyškově bude naopak chybět druhý muž pohárové klasifikace z Kopné Jan Pilař. Důvodem je zlomený prst pravé ruky, a tak se jeho nezaměnitelný žlutý Opel ADAM Cup opět objeví až při „rally mezi vinohrady“ v Hustopečích, při třetím podniku.

Ze středních Čech však za sebe Honza Pilař „posílá“ kvalitní náhradu. V nedávné době pravidelného účastníka německého ADAC Opel ADAM Cupu Davida Štefana, kterého bude navigovat velezkušený Josef Král.

„Na Vyškov jsme se přihlásili do cupu, ale co pojedeme dál, zatím nedokážu říct. Určitě bych rád odjel více závodů, i když původní plán byl letos ADAMa pronajímat. Ambice na výsledek nemáme žádné, půl roku jsem neseděl v autě, tak to spíše bude o opětovném zvykání na závodní režim. S Pepou se ale už moc těšíme, neboť po dvou letech zase pojedeme v Česku. Na druhou stranu bude pro mě Vyškov téměř neznámým závodem. Startoval jsem tam jen jednou v roce 2009 s Peugeotem 206 RC a to nám už po druhé erzetě auto přestalo řadit a jeli jsme domů. Proto žádný z letošních testů neznám,“ přiznal David Štefan.

Pro další dvě posádky bude Rally Vyškov naprostou neznámou. Tomáš Neužil s Matyášem Jeriem ale na Kopné naznačili svou rychlost a v okolí Vyškova nemusí být zcela bez šancí. Na další ostré kilometry v ADAMu se jistě těší také Adam Lahola s Vítězslavem Baďurou.

Rally Vyškov odstartuje v sobotu 5. května v 9 hodin ve vyškovské Tyršově ulici, kde po absolvování sedmi rychlostních zkoušek posádky opět dorazí po 17. hodině. Mezi tím absolvují tři sekce po dvou, třech a dvou zkouškách.

Vytisknout

Diskuze: XTG Adam Cup: Zkušenost proti nováčkům ve Vyškově

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Rally Šumava (CZE)

Filip Mareš před Vyškovem – Šumava mě vyškolila

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud