FILIP MAREŠ POJEDE NA BARUMCE ZA ACCR CZECH RALLY TEAM

Jan Koudelka, 21. srpna 2018, 17:23 Google+

Centrum Zlínského kraje a jeho okolí se halí do žluto-modrých barev. Před námi je vrchol letošní motoristické sezóny v podobě 48. ročníku legendární Barum Czech Rally Zlín. Nezaměnitelné rychlostní zkoušky na pomezí Hostýnských a Vizovických vrchů, desetitisíce fanoušků a hvězdné jezdecké obsazení vytvářejí neopakovatelnou atmosféru.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Vyškov (CZE)

Rally Vyškov (CZE) | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Se startovním číslem 18 bude o rozhodující příděl bodů bojovat prozatím druhá posádka českého šampionátu ve složení Filip Mareš a Jan Hloušek. Tentokrát ale startují za ACCR Czech Rally Team a mohou tak poměřit své síly i s posádkami evropského mistrovství.

"Závodit na Barum Rally s Fabii R5 v barvách ACCR Czech Rally Teamu je pro mě samozřejmě něco výjimečného. Díky zařazení do šampionátu FIA ERC je barumka tou nejlepší příležitostí ukázat, co vše jsme se během sezóny naučili a porovnat naší úroveň s dalšími evropskými jezdci. V juniorech do 28 let se navíc potkáme s posádkami, s nimiž jsem soupeřil před rokem v kategorii Junior U27. To bude pro porovnání také zajímavé. Prioritou ale zůstává české mistrovství, kde nyní držíme druhou příčku. I s ohledem na koeficient, kterým se body z barumky násobí, hodláme předvést co možná nejlepší výkon a současně se vyvarovat chyb. Startovní listina je plná skvělých posádek, bude to krásná dlouhá a těžká soutěž," odhaluje své priority Filip Mareš

„S přípravou na barumku jsme začali vlastně hned po domácí bohemce. Čeká nás velký zápřah celý týden, protože kromě samotného závodění je barumka proslulá velkým počtem doprovodných aktivit. Musíme správně rozložit síly, abychom ze Zlína odvezli co nejvíce bodů,“ doplňuje Jan Hloušek.

Start v národním týmu je pro posádku Mareš – Hloušek velkou výzvou, ale v početné konkurenci šestatřiceti vozů kategorie R5 to nebude mít jednoduché. Celkový počet přihlášených dosáhl, včetně Star Rally Historic a Rally Legend, úctyhodných 231 posádek. Fanoušky rally čeká výjimečný zážitek.

Vytisknout

Diskuze: FILIP MAREŠ POJEDE NA BARUMCE ZA ACCR CZECH RALLY TEAM

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Rally Pačejov (CZE)

Nikola Dvořáková: ON Dream Team v Pačejově

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud