RI Okna Racing míří po Vyškově mezi hustopečské vinice

Jiří Hejtmánek, 13. června 2019, 08:14 Google+

Páté místo celkového pořadí při nedávné Rally Vyškov brala posádka týmu RI Okna Racig ve složení Jan Jelínek - Petr Ingr všemi deseti. Jak by také ne, když v nové Škodě Fábii R5 závodili teprve po druhé a navíc po dlouhé dvouměsíční pauze.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Vyškov (CZE)

Rally Vyškov (CZE) | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Vyškov tak byl nejen dalším testem nové techniky v podobě vozu kategorie R5, ale především zkouškou, co vydrží spolujezdcova záda. "Vyškov byl pro nás pěkný. Petrovi bolavé záda, které byly důvodem naší absence v předchozích závodech velkého mistráku, soutěž v pohodě zvládly. Navíc jsme si vyzkoušeli další nastavení našeho nového vozu, které se bude v Hustopečích hodit," byl se soutěží na Hané spokojený pilot Jan Jelínek. Svým charakterem byla vyškovská trať hodně podobná té hustopečské, takže nasbírané zkušenosti se jistě o víkendu budou na tratích mezi vinicemi hodit. "Jede se po úzkých cestičkách se spoustou pravoúhlých odbočení. Jen té šotoliny a vytahaného písku na cestách bude v Hustopečích určitě více. Takže to bude, i po zkušenostech z předchozích let, o dost klouzavější a tudíž i náročnější," srovnal v krátkosti obě moravské soutěže pilot Škody Fabie R5, který se na další soutěž a konkurenci šestadvaceti vozů R5 už moc těší. Do průběhu nadcházející soutěže může ale, dle odhadů posádky, hodně promluvit i počasí. "Má být velké horko, ale meteorologové také vyhlížejí nějaké bouřky. To se samozřejmě může podepsat na výkonu jednotlivých posádek, podle toho jaké třeba zvolí obutí, či koho na trati případná bouřka potká a koho zase ne," neočekává na jihu Moravy žádnou procházku "rozkvetlým vinohradem" spolujezdec Petr Ingr. "Musíme se hlavně vyvarovat podobné chyby, jako na Valašce. V tak velké konkurenci si ale ani jeden netroufáme odhadnout naše ambice. Každopádně chceme jet rychle, dál si zvykat na auto a v neposlední řadě si soutěž co nejvíce užít. A kdo si bude chtít s námi popovídat nebo si třeba nechat podepsat naši sběratelskou kartičku, toho rádi uvidíme v zázemí týmu Kresta Racing v areálu servisní zóny v Hustopečích," zve všechny příznivce motorsportu  na nadcházející čtvrtou soutěž domácího velkého mistráku spolujezdec Petr Ingr.

Závod začne pro posádku RI Okna Racing týmu v pátek krátce po poledni, kdy se červeno- modro- bílá Škoda Fábia R5 se startovním číslem dvacet na dveřích, vydá na trať testovací rychlostní zkoušky v okolí Starovic.

 

Vytisknout

Diskuze: RI Okna Racing míří po Vyškově mezi hustopečské vinice

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Rally Český Krumlov (CZE)

EuroOil-invelt team čekají rozpálené Hustopeče

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud