Kam na tratě Rally Vsetín 2019?

Tomáš Plachý, 23. října 2019, 19:37 Google+

Nastávající víkend, 25. – 26. října 2019, bude okolí Vsetína patřit rallysportu. Uskuteční se 16. ročník PARTR – SEV.EN COMMODITIES Rally Vsetín 2019. Jednodenní soutěž uzavře domácí seriály MČR v rally historických automobilů, Rallysprint Sérii a Pohár 2+. Delší soutěžácká pauza slibuje zajímavou startovní listinu, takže je na čase nastínit místa, kde mohou fanoušci soutěž sledovat.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Vsetín (CZE)

Rally Vsetín (CZE) | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Startovní pole budou moci fanoušci poprvé obdivovat v pátek 25. října v odpoledních hodinách, kdy účastníci absolvují administrativní a technickou přejímku (prostory Autosalonu Škoda, společnosti Samohýl Motor Zlín a.s., Štěpánská ulice). Auta následně přečkají noc v servisním areálu v ulici U Bečvy a v okolí stadionu na Ohradě, odkud v sobotu 26. října v 7:30 vyrazí posádka se startovním číslem 1, Poláci Habaj s Dymurskim, vstříc necelým 162 kilometrům, které budou protkány sedmi rychlostními zkouškami o celkové délce 70,18 km. Posádky absolvují během dne třikrát test Hošťálková (Hošťálková – Hošťálková), ve dvou případech rychlostní zkoušky Semetín (Hošťálková – Semetín) a Jabloňová (Vsetín – Růžďka – Horní Jasénka - Vesník).

Zatímco testy Hošťálková (mírně zkrácen od startu) a Jabloňová jsou téměř identické, zásadní změnou prošla RZ Semetín. Na každém úseku pořadatelé vybrali zajímavé pasáže - divácké tipy. Ty najdete v oficiálních mapách na webu soutěže v sekci Diváci, kde je ke stažení i Divácký průvodce. Na čerpacích stanicích na Vsetínsku jsou zároveň v prodeji oficiální programy se seznamem přihlášených posádek.

Pro místní obyvatele jsou však s pořádáním soutěže spojena některá dopravní omezení. „Kvůli rychlostním zkouškám budou omezeny i některé větší tahy. Zmínil bych hlavně silnici ze Vsetína přes Ratiboř, Hošťálkovou do Zlína a dále přes Troják do Bystřice pod Hostýnem. Ta bude v sobotu uzavřena od 6:45 do 17:45. Zásadní komunikací je i cesta ze Vsetína přes Dušnou do oblasti Bystřičky a dále na Valašskomeziříčsko a Rožnovsko. Její průjezd bude omezen od 7:00 do 15:00. Nejméně omezí obyvatele test Semetín. Vzhledem k předpovědi slunečného počasí se může dotknout řady cyklistů, neboť ztíží přístup do nedaleké Bike areny, stejně jako průjezdnost cyklostezky kolem Bečvy. V tomto případě počítáme s uzávěrkou mezi 9:00 a 17:15. Chci požádat obyvatele o pochopení a dopředu se omlouvám za případné komplikace,“ říká ředitel PARTR – SEV.EN COMMODITIES Rally Vsetín 2019 Petr Gryger.

Zajímavá může být pro vsetínské obyvatele i fanoušky rally návštěva servisního areálu na Ohradě (příjezd je možný pouze přes obchvat města!). Během dne tam posádky zavítají dvakrát (cca 9:54 – 11:54 / 13:18 – 15:18). Po absolvování kompletní porce rychlostních zkoušek budou první posádky očekávány na cílové rampě u Autosalonu Škoda krátce po 15:30 hodiny.

Všechny důležité informace k soutěži najdete na oficiálních stránkách soutěže www.vsetinrally.cz. Sledujte i naši facebookovou stránku Rally Vsetín.

Vytisknout

Diskuze: Kam na tratě Rally Vsetín 2019?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Setkání mistrů

Velmi očekávaná premiéra při Setkání mistrů

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud