Kam na tratě Rally Vsetín 2019?

Tomáš Plachý, 23. října 2019, 19:37 Google+

Nastávající víkend, 25. – 26. října 2019, bude okolí Vsetína patřit rallysportu. Uskuteční se 16. ročník PARTR – SEV.EN COMMODITIES Rally Vsetín 2019. Jednodenní soutěž uzavře domácí seriály MČR v rally historických automobilů, Rallysprint Sérii a Pohár 2+. Delší soutěžácká pauza slibuje zajímavou startovní listinu, takže je na čase nastínit místa, kde mohou fanoušci soutěž sledovat.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Vsetín (CZE)

Rally Vsetín (CZE) | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Startovní pole budou moci fanoušci poprvé obdivovat v pátek 25. října v odpoledních hodinách, kdy účastníci absolvují administrativní a technickou přejímku (prostory Autosalonu Škoda, společnosti Samohýl Motor Zlín a.s., Štěpánská ulice). Auta následně přečkají noc v servisním areálu v ulici U Bečvy a v okolí stadionu na Ohradě, odkud v sobotu 26. října v 7:30 vyrazí posádka se startovním číslem 1, Poláci Habaj s Dymurskim, vstříc necelým 162 kilometrům, které budou protkány sedmi rychlostními zkouškami o celkové délce 70,18 km. Posádky absolvují během dne třikrát test Hošťálková (Hošťálková – Hošťálková), ve dvou případech rychlostní zkoušky Semetín (Hošťálková – Semetín) a Jabloňová (Vsetín – Růžďka – Horní Jasénka - Vesník).

Zatímco testy Hošťálková (mírně zkrácen od startu) a Jabloňová jsou téměř identické, zásadní změnou prošla RZ Semetín. Na každém úseku pořadatelé vybrali zajímavé pasáže - divácké tipy. Ty najdete v oficiálních mapách na webu soutěže v sekci Diváci, kde je ke stažení i Divácký průvodce. Na čerpacích stanicích na Vsetínsku jsou zároveň v prodeji oficiální programy se seznamem přihlášených posádek.

Pro místní obyvatele jsou však s pořádáním soutěže spojena některá dopravní omezení. „Kvůli rychlostním zkouškám budou omezeny i některé větší tahy. Zmínil bych hlavně silnici ze Vsetína přes Ratiboř, Hošťálkovou do Zlína a dále přes Troják do Bystřice pod Hostýnem. Ta bude v sobotu uzavřena od 6:45 do 17:45. Zásadní komunikací je i cesta ze Vsetína přes Dušnou do oblasti Bystřičky a dále na Valašskomeziříčsko a Rožnovsko. Její průjezd bude omezen od 7:00 do 15:00. Nejméně omezí obyvatele test Semetín. Vzhledem k předpovědi slunečného počasí se může dotknout řady cyklistů, neboť ztíží přístup do nedaleké Bike areny, stejně jako průjezdnost cyklostezky kolem Bečvy. V tomto případě počítáme s uzávěrkou mezi 9:00 a 17:15. Chci požádat obyvatele o pochopení a dopředu se omlouvám za případné komplikace,“ říká ředitel PARTR – SEV.EN COMMODITIES Rally Vsetín 2019 Petr Gryger.

Zajímavá může být pro vsetínské obyvatele i fanoušky rally návštěva servisního areálu na Ohradě (příjezd je možný pouze přes obchvat města!). Během dne tam posádky zavítají dvakrát (cca 9:54 – 11:54 / 13:18 – 15:18). Po absolvování kompletní porce rychlostních zkoušek budou první posádky očekávány na cílové rampě u Autosalonu Škoda krátce po 15:30 hodiny.

Všechny důležité informace k soutěži najdete na oficiálních stránkách soutěže www.vsetinrally.cz. Sledujte i naši facebookovou stránku Rally Vsetín.

Vytisknout

Diskuze: Kam na tratě Rally Vsetín 2019?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Setkání mistrů

Velmi očekávaná premiéra při Setkání mistrů

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud