Neuvěřitelný počet startujících virtuální Valašky

Tomáš Plachý, 9. dubna 2020, 13:00 Google+

1. KOWAX Valašská online rally ValMez se zúčastní téměř sedm stovek účastníků. To je reakce na unikátní aktivitu pořadatelského týmu Valašské rally ValMez 2020 a největší české RBR komunity NRC.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Valašská Rally (CZE)

Valašská Rally (CZE) | foto: Archiv pořadatele

Sdílejte článek

Pořadatelé KOWAX Valašské rally ValMez a zástupci největší české RBR komunity NRC (Napa RBR Cup) vyvěsili v 15 hodin startovní listinu 1. ročníku KOWAX Valašské online rally ValMez. Ta se aktuálně uskuteční podle volby přihlášeného jezdce v termínu od 9. - 15. dubna 2020.

KOWAX Valašská online rally ValMez je vypsána jak pro licencované jezdce a spolujezdce, tak i pro fanoušky a další aktivní hráče on-line her. Na základě zveřejnění Zvláštních ustanovení se přihlásilo 676 unikátních účastníků!

A první patnáctku by mohl pořadatelům závidět jakýkoli evropský závod. Jména jako Nikolaj Grjazin, Mattias Adielsson, Václav Pech, Ondřej Bisaha, Martin Koči, Vojtěch Štajf, Mirek Jakeš, Petr Semerád, Martin Vlček, Gabriel Morales či Kacper Wroblewski jsou tou nejlepší pozvánkou na dny nejbližší. Zajímavý jistě bude i třeba rodinný duel Martina a Adama Březíkových! Dámy pak mohou k přímému duelu vyzvat Sandru Pokornou, další fanoušci herce Davida Suchařípu. Zmínit musíme i šéfa organizačního týmu Jaromíra Tomaštíka, který zůstává věrný vozu Subaru Impreza WRC. A v tomto výčtu aktivních soutěžáků (pravidelných účastníků MČR i RSS) bychom mohli dále a dále pokračovat… 

Známá jména mezi přihlášenými se rekrutují i tradičních spolujezdců – Jan Hloušek, Dan Vodička, Roman Švec, Jakub Navrátil, Jiří Skořepa a mnoho dalších.

„Mám obrovskou radost z velmi vysokého počtu přihlášených účastníků. Zájem jezdců mě moc příjemně překvapil. Stejně velkou radost mám také z toho, že celá akce se setkala se zájmem a pochopením také u velmi kvalitních licencovaných pilotů. Mít ve startovce vítěze ERT - Central  a několik šampiónů národních mistrovství v rally je úžasná věc. Online závodu se zúčastní i jezdci například z Japonska, Číny, Brazílie, Argentiny, Finska, Španělska, Irska, Chorvatska, Ruska, atd., díky tomu je Valaška doslova světová. Chtěl bych Všem popřát rychlou jízdu bez nehod, co možná nejlepší časy, ale především hromadu zábavy, pro kterou tento projekt především vznikl,“ komentuje aktuální stav šéf organizačního týmu Valašky Jaromír Tomaštík.

Celková délka virtuálního závodu je 75,8 km, na účastníky čekají čtyři rychlostní zkoušky na úsecích – Sosnová, Raková, Semetín a Halenkovice (ve dvou průjezdech).

Aktuální seznam přihlášených: http://valasskarally.cz/data/home/media/fota/Valaska-2020-virtual.pdf 

V seznamu přihlášených dominují vozy R5 (360), 193 jezdců sází na vůz Škoda Fabia R5 evo. Další početnou skupinou jsou „dvoukolky“ (153 aut) a speciály WRC (83).

„Pokud půjdeme do statistik, kromě fabií jsou dalšími nejpoužívanějšími vozy R5 VW Polo GTI (57x) a Hyundai i20 (32x). Mimo reálných jezdců, na které bude samozřejmě soustředěna velká pozornost fanoušků, v naší komunitě pasujeme do role největších favoritů jezdce Dennise Zeťáka, Mariusze Chraścinu nebo Adriana Klimase,“ doplňuje zástupce komunity NRC Dan Šimek a pokračuje: „Přihlášky evidujeme z více než dvaceti zemí. Samozřejmě řada je i ze zemí mimo Evropu. Takový zájem jsme vůbec nepředpokládali.“

Další podrobnosti o virtuální KOWAX VR online rally vám budeme průběžně přinášet na oficiálních stránkách (www.valasskarally.cz) a facebookovém profilu Valašky, stejně jako na stránkách komunity NRC (www.naparbrcup.com).

Vytisknout

Diskuze: Neuvěřitelný počet startujících virtuální Valašky

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Cais Erik - Žáková Jindřiška

Erik Cais třetí na španělské šotolině

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud