MOGUL Test Rally 20. června v Sosnové

Petr Eliáš, 28. května 2020, 21:13 Google+

Autodrom v Sosnové u České Lípy bude hostit jednu z prvních závodních akcí roku, kde se po uvolnění epidemiologických opatření rozezní zvuk závodních motorů.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Setkání mistrů

Setkání mistrů | foto: Lucie Vondřičková - RallyZone.cz

Sdílejte článek

V současné době platí na celém území České republiky přísná hygienická a epidemiologická opatření, která dosud bránila startu sezony automobilových soutěží. Neodstartovala Valašská Rally, vynechána byla Rally Šumava, Rally Český Krumlov i Rally Hustopeče. Předpokládaný restart nové sezony by mohl nastat při červencové Rally Bohemia, ale pořadatelé z Autodromu v Sosnové mají již nyní připravenou možnost, jak umožnit domácím soutěžním jezdcům otestovat své závodní vozy v ostrých podmínkách a změřit síly se svými soupeři. V sobotu 20. června 2020 se tak na Autodromu v Sosnové u České Lípy uskuteční akce pod názvem MOGUL Test Rally, při které budou připraveny celkem tři rychlostní zkoušky o celkové délce 30 kilometrů. Všechny rychlostní zkoušky včetně servisního zázemí budou umístěny v areálu Autodromu v Sosnové, a proto bude možné dodržet přísná hygienická opatření, která v tuto chvíli stanovuje Vláda České republiky. Autodrom v Sosnové u České Lípy ale bude pro účastníky MOGUL Test Rally otevřen již o den dříve, tedy 19.6.2020, kdy budou moci účastníci absolvovat testovací rychlostní zkoušku shakedown.

Hlavním partnerem akce, která dává možnost znovu usednout do závodních automobilů a změřit čas na rychlostní zkoušce, bude společnost Paramo prostřednictvím značky MOGUL, která celou akci podpoří finančně tak, že účastníci budou platit pouze minimální startovné ve výši 1 000,- Kč. Společnost Paramo tak chce podpořit české automobilové závodníky v této nelehké situaci.

V areálu Autodromu Sosnová budou vytvořeny celkem tři různé rychlostní zkoušky, které budou mít okruhový charakter. Zkoušky budou obsahovat rychlé i technické úseky s měnícím se povrchem. V podobném duchu probíhaly i závody MOGUL Driving Cupu, které se na Autodromu v Sosnové odehrávaly již od roku 2013, a které dávaly možnost dostupného závodění pro všechny bez rozdílu. MOGUL Driving Cupu se za jeho působení zúčastnili stovky závodníků od amatérských až po ty profesionální, kteří sem přijeli otestovat své vozy. Nejvýraznějším talentem, který závoděním v Sosnové prošel, je například Petr Semerád. Připravovaný MOGUL Rally Test si klade za cíl umožnit vzniknout opravdové rally akademii pro začínající jezdce, a navázat tak na MOGUL Driving Cup.

V důsledku platných hygienických opatření se při MOGUL Test Rally 20. června v Sosnové uvažuje s účastí maximálně 40 soutěžních posádek, a proto v tuto chvíli pořadatelé umožňují start jen vozům 4WD a vozům tříd RGT a Porsche GT. V případě, že by se epidemiologická situace vyvíjela negativně i dále, a nebyl by pozitivní výhled pro start na nadcházející Rally Bohemia, pořadatelé by následně uspořádali MOGUL Test Rally i pro dvoukolky a další zájemce ze strany soutěžních jezdců. Aktuálně pořadatelé evidují značný zájem soutěžních posádek o účast a zájem potvrdilo i několik posádek z absolutní špičky české rally. V tuto chvíli pořadatelé z Autodromu v Sosnové zvažují i limitovanou účast diváků na této akci, kdy nejdůležitější bude vyhodnocení aktuální situace a uvolňování opatření v souvislosti s výskytem koronaviru. O možnosti návštěvy na MOGUL Test Rally vás budeme dále informovat. Sledujte proto internetové stránky www.autodrom.cz, kde jsou také umístěné Zvláštní ustanovení, podle kterých se akce 20. června na Autodromu v Sosnové u České Lípy uskuteční.

 

 

Vytisknout

Diskuze: MOGUL Test Rally 20. června v Sosnové

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Peugeot Online Rally Cup

PEUGEOT ONLINE RALLY CUP ODSTARTOVAL NA eSPORT RALLYE ČESKÝ KRUMLOV

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud