Zázrak se nekoná

RallyZone.cz, 3. prosince 2008, 20:49 Google+

V minulých dnech prolétla internetem zpráva jednoho francouzského motoristického plátku, že Marcus Grönholm podepsal smlouvu s týmem Subaru na starty v MS 2009. Této informace se chytla řada médií po celé Evropě a začala je vydávat za seriózní informaci.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Gronholm, Marcus

Gronholm, Marcus | foto: Ford Motor Company

Sdílejte článek

Jak se ukázalo, informace nebyla příliš pravdivá.

„Když jsem se tuto informaci poprvé dozvěděl, hodně mě to překvapilo. To si vážně všichni myslí, že jsem takový šašek, abych v době, kdy mám platný kontrakt s Fordem, podepisoval smlouvu s jinou automobilkou? Sám vůbec nevím, jak to se mnou bude v příští sezóně vypadat. Jestli a v jaké pozici zůstanu u soutěží, v jiné motoristické disciplíně nebo se ze sportu stáhnu úplně,“ reagoval na zprávu o podpisu se Subaru samotný Marcus.

Obdobně se k celé situaci vyjádřil i šéf Subaru World Rally Teamu Chris Taylor: „Většinou se nad neověřenými informacemi v médiích jen pousmívám, v tomto případě jsme se po dohodě s vedením celého týmu rozhodli informaci o podpisu smlouvy s Marcusem Grönholmem dementovat. Samozřejmě, že bych jej rád viděl za volantem Subaru Impreza WRC, ale příliš nevěřím, že by se to v nejbližší budoucnosti podařilo zorganizovat.“

Nejbližší budoucnost této finské soutěžácké legendy zatím tedy není příliš jasná. Kromě nabídky od Fordu na starty v soutěžích mistrovství světa v příštím roce dostal Marcus také neoficiální návrhy od Subaru, Adapty a Suzuki. Další možnou variantou pro Grönholma je podílet se na testech speciálu S2000 vyvíjeného M Sportem. S poslední seriózní možností pak přišel Andreas Eriksson, kterému se podařilo sehnat finanční prostředky na start dvou vozů Ford Fiesta v rallycrossovém mistrovství Evropy a rád by do druhého vozu posadil právě Marcuse Grönholma. Nutno dodat, že dvojnásobný mistr světa v automobilových soutěžích si právě na rallycrossový Ford Fiesta letos zvykal a to více než obstojně. Mohli jsme ho vidět zářit například ve Švédsku, kde fantasticky zvítězil.  

Příznivci tohoto sympatického Fina mají  ještě letos možnost ho spatřit za volantem vozu WRC a to v Itálii na Bettegově memoriálu, kde Marcus bude startovat s Fordem Focus WRC. Podívaná to bude určitě zajímavá. Vžďyť, kdo si v současnosti dokáže představit Grönholma v jiném voze než je Ford?

Vytisknout

Diskuze: Zázrak se nekoná

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Paasonen, Jani

Finský démon Jani Paasonen na AUTOSLIDE 2009

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud