Soutěžní program Škody pro IRC 2009 zveřejněn?

iAdam, 27. ledna 2009, 14:28 Google+

Navzdory mlčenlivosti Škody Motorsport o dalších startech v seriálu IRC, prosákl na světlo světa seznam možných podniků, na kterých bychom tovární Škodu mohli vidět. Které soutěže to jsou?

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Škoda

Škoda | foto: Škoda Auto

Sdílejte článek

V tiskové zprávě po Rallye Monte Carlo uvedl šéf Škody Motorsport, Michal Hrabánek, že „náš další závodní program se bude odvíjet od detailní analýzy Rallye Monte Carlo, náš výhled zúčastnit se v roce 2009 dalších pěti soutěží seriálu IRC zůstává v tuto chvíli nezměněn.“ Premiéra dopadla takřka na výbornou a nejen českého diváka tedy bude zajímat, kdy bude moci počínání domácího továrního týmu opět sledovat.

Jistou indicii nám však podává osobní stránka Juhi Hänninena. Na ní totiž před nedávnem zveřejnil svůj závodní program pro rok 2009. Figuruje v něm celkem osm soutěží šampionátu IRC a po právě odjetém Monte Carlu by jsme měli podle něj Hänninena vidět na soutěžích v Portugalsku, v Rusku, na Madeiře, dále pak u nás ve Zlíně, v září ve Španělsku a na San Remu a také na závěrečném podniku ve Skotsku. Vypadá to tedy, že by Škoda vynechala zámořské podniky v Brazílii, v Keni a v Japonsku, ale také asfaltový podnik v Belgii. V případě, že se Škoda nechce účastnit všech podniků IRC, by to bylo docela logické.

Sedmadvacetiletý Fin se na letošní rok upsal Škodovce a bude působit v jejím továrním týmu. Proto se zdá velmi nepravděpodobné, že by Hänninen startoval na výše zmíněných soutěžích s jiným vozem. V rozporu s prohlášením Michala Hrabánka je však počet soutěží, když Hänninen uvádí osm místo zmíněných pěti. Další neznámou je, proč by Hänninen na svých stránkách prozrazoval starty v případě, že ani samo vedení týmu v nich nemá jasno nebo je zatím tají. Na konečný seznam startů továrního týmu Škody si tedy budeme muset pravděpodobně ještě počkat.

Vytisknout

Diskuze: Soutěžní program Škody pro IRC 2009 zveřejněn?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Solberg, Petter

Rally Ireland 2009: Preview

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud