Solberg: Vše záleží na Citroënu

iM2, 9. října 2009, 14:32 Google+

I když byl Petter Solberg s jeho debutem za volantem vozu Citroën C4 WRC velmi spokojen, poslední slovo ohledně příštího roku ještě nepadlo.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Solberg, Petter

Solberg, Petter | foto: Subaru WRT

Sdílejte článek

Po zisku čtvrtého místa ve Španělsku Petter neskrýval svoji radost, i přesto zůstává při zemi: „Jsem zpět.“ Ve Španělsku se ukázala bojovnost norského ex-mistra světa. Dokázal zajet nejrychlejší čas hned na třech testech a ukázal tak potenciál spojení Petter Solberg – Citroën C4 WRC. Před posledním závodem sezony ve Walesu má Nor zajímavý cíl: Chce zde vyhrát!

Pokud se řeč dostane na příští sezonu, tak i přes první pozitivní zkušenosti zůstává Nor typicky skandinávsky chladný. „Bude záležet na tom, jak auto pojede na britské šotolině a také na případné podpoře ze strany Citroënu. Kdybych nemohl počítat s plnou podporou a tím pádem možnou šancí na boj o titul, tak zde není žádná šance na to, že s nimi opět pojedu,“ říká Petter.

Petter letos s Xsarou nakonec jezdil mnohem déle, než asi původně počítal...



„Pracujeme na tom. Ale pokud bychom nevyjednali dostatečnou podporu, tak s Citroënem nepojedu. Pokud se však postaví na mou stranu, tak pro Citroën odvedu to nejlepší, co je v mých silách,“ říká Solberg. Sportovní šéf Citroënu, Olivier Quesnel, rychle odpovídá v podstatě stejně. „Proč ne? Je to zákazník. Pro sport bude dobré, když zde Petter bude. Je to bývalý šampión a má šanci znovu vítězit. Už si koupil auto na příští sezonu.“

„Už teď jezdil za Citroën, ale pro nás bude důležitý až příští rok. Má kompletní auto a dostačující díly na dva starty,“ říká Francouz. Otázkou však je, zda bude mít Petter dost peněz na příští sezonu? „Mám jen středně velké sponzory. Nemám žádného titulního, ale už jsme ohledně toho s některými lidmi mluvili. Bez titulního sponzora to jednoduše nejde.“

 

Vytisknout

Diskuze: Solberg: Vše záleží na Citroënu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Loga

Würth Partr Rally Vsetín 2009: Uzávěrka přihlášek už v sobotu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud