Stahují se nad Abarthem mračna?

iM2, 13. listopadu 2009, 11:47 Google+

Dosavadní šéf týmu, Nic Gullino, dostal vyhazov. Důvod je více než jasný, letošní rok byl pro Abarth extrémně nepovedený. Sezona v IRC byla nejhorší za celou historii tohoto šampionátu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally de curitiba

rally de curitiba | foto: www.ircseries.com

Sdílejte článek

Abarth startuje v IRC hned od prvního roku, tedy od roku 2006. Tehdy získal titul jak mezi jezdci, tak mezi týmy. Od té doby už ale Punta poznávají jen porážky. V roce 2007 italský tým vyhrál sice 4 soutěže, ale titul mu unikl. Vloni Abarth posbíral vítězství dvě, ale letos pouze jediné, zasluhou Giandomenica Bassa.

Tým se rozhodl, že vyhazov Nica Gullinoa nebude komentovat. Nejmenovaný zdroj z týmu ale prohlásil: "Nikoho to nepřekvapilo. Byl to pro nás špatný rok. Nevyhráli jsme totik soutěží, kolik jsme chtěli." Abarth letos jednoznačně podlehl Peugeotu i Škodovce, dokonce na některých soutěžích nestačil ani na Proton.

Turínský tým se rozhodl, že se nezúčastní posledního podniku roku, ve Skotku, poté, co Meeke získal titul již v Itálii. Tím pádem bude na startu jediné Punto S2000 v rukou britského šampióna, Keitha Cronina.

Jedinou útěchou pro Fiat může být, že titul Mistra Evropy získal Basso. Jenže v některých soutěžích ME startoval se soukromým autem. Zatím se o budoucnosti nerozhodlo, ale platnou smlouvu na příští rok má pouze Anton Alén. V případě pokračování v IRC by mohl tým nasadit novou verzy Grande Punta, Grande Punto Evo (mělo by se jednat hlavně o rozšíření rozvoru kol).

Vytisknout

Diskuze: Stahují se nad Abarthem mračna?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Rally Turkey (TUR)

Turecká rally mění místo konání

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud