Budou mít nástupci Martina Prokopa lepší šanci se prosadit?

Josef Janoušek, 9. prosince 2009, 21:35 Google+

Martin Prokop, juniorský mistr světa a promotérská skupina šampionátu WRC plánuje zásadní restrukturalizaci pro mladé jezdce vstupující do světa rally. Chtějí jim vytvořit jasnou cestu do vrcholné kategorie WRC. Všechny tyto návrhy padly první den na zasedání Motorsport Bussines fóra v Monacu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Prokop, Martin

Prokop, Martin | foto: Froněk, Honza

Sdílejte článek

Na tratě rychlostních zkoušek přichází nová hvězda v podobě osoby Kimi Räikkönena. Na spadnutí je i vstup amerického milovníka extrémních kousků Kena Blocka a je velice pravděpodobné, že „božský“ Valentino Rossi po skončení aktivní motocyklové  kariéry přestoupí také do rally. Přesto se Neil Duncanson z North One, dceřiné společnosti promotéra WRC, domnívá, že je nutné vychovat si vlastní talenty.

        Martin Prokop

"Dnes máme Loeba, přichází Räikkönen, Block, v budoucnu možná Rossi, ale my si musíme vytvořit vlastní novou strukturu. Musíme vytvořit jasnou pyramidu pro mladé jezdce, jak se vyšplhat až do WRC. Formule 1 má motokáry, my musíme najít nový sport, nové auto pro děti kolem sedmi let. Protože do soutěžního auta nemůžou usednout dříve, nežli dovrší sedmnácti či osmnácti let," prohlásil Duncanson.

"Musíme dětem dát šanci jezdit v soutěžním autě, dát jim šanci zlepšovat se v tomto sportu." řekl Paul Hembery, Pirelli. "Musíme vytvořit novou platformu, jak se mladí mají dostat na vrchol, musíme vytvořit akademii," dodal.

         Aaron Burkart

"Musíme investovat do mladých talentů. Musíme najít vhodnou strategii od úplného začátku od národních, regionálních, mezinárodních šampionátů až po úplný vrchol, kterým je World Rally Championship," řekl Simon Long, ISC. "Ve formuli 1 i v MotoGP, jsou akademie zodpovědné za výchovu talentů. Od roku 2011 bychom chtěli založit novou sérii historických WRC, ve které chceme mít alespoň 100 posádek na startu. Více jak čtvrtinu by měly tvořit vozy WRC, následovány juniory a hvězdami z jiných disciplín a konče amatéry," uzavřel Simon Long.

Vytisknout

Diskuze: Budou mít nástupci Martina Prokopa lepší šanci se prosadit?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Kopná (CZE)

Samohýl Škoda Team obhájil na Kopné prvenství

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

reklama

Doporučujeme

Minařík, Lubomír - Semela, Viktor

Mikuláš Rally Slušovice představuje trať a divácká místa

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud