Araujo pojede s Mini v satelitním týmu, na vývoji se ale podílí

iM2, 21. února 2011, 17:35 Google+

Mistr P-WRC, Armindo Araujo, bude tuto sezonu startovat s Mini Countrymanem WRC. Nejdříve si však odbude premiéru v Portugalsku s verzí Mini S2000.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
MINI

MINI | foto: www.prodrive.com

Sdílejte článek

Vstup mistra P-WRC Armina Arauja do WRC je již jistý. Portugalec, který vloni brázdil světové tratě v Mitsubishi sk. N bude jezdit se zákaznickým Mini Countrymanem WRC. Jeho první světovou soutěží bude rally v Portugalsku na konci března.

Tam bude ještě ale startovat jen s verzí S2000, ta bude samozřejmě postavena Prodrivem, o vůz se však bude start italský tým Motorsport Italia. Ale již od květnové rally v Itálii by měl mít k dispozici verzi WRC. 33letý jezdec je tak po Danielovi Oliveirovi druhý zákazníkem na nové Mini WRC. Jeho program letos bude zahrnovat osm soutěží MS. Armindo bude příští týden společně s továrními jezdci Mini, Danim Sordem a Krisem Meekem, testovat vůz na jihu Francie.


„Je fantastické, že můžu nastoupit se značkou Mini a s úplně novým vozem. Pojedu za satelitní tým, ale budeme mít podporu od Prodrivu. Budu se účastnit také oficiálních testů vozu. Takže teď opustím mojí domovinu v Portugalsku, abych příští týden mohl testovat ve Francii,“ říká Portugalec.

„Prodrive mi otevřel dveře a udělám vše proto, abych mohl pomoci Krisi Meekeovi a Danimu Sordovi s vývojem Mini a abychom mohli vyhrávat soutěže. S Ralliartem Italia jsem vyvíjel Mitsubishi Evo X. Odvedli jsme u toho dobrou práci. Doufám, že stejně to půjde i s Mini.“

Tým Motorsport Italia je odnoží týmu Ralliart Italia, tedy týmu, se kterým byl Araujo v P-WRC úspěšný. Prodrive nabídne technickou podporu. „Podepsal jsem smlouvu na jeden rok, ale mí sponzoři ví, že se snažím – stejně jako v P-WRC – o tříletý program. Neočekáváme, že budeme hned od začátku vítězit, ale snad bychom v příštím roce mohli získat pár podií a vítězství.“

 

Vytisknout

Diskuze: Araujo pojede s Mini v satelitním týmu, na vývoji se ale podílí

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Loeb, Sébastien - Elena, Daniel

Loeb doufá v pomoc Solberga

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud