Al-Attiyah prvním jezdcem VW

iM2, 20. června 2011, 22:11 Google+

Nasser Al-Attiyah v krátké době podepíše kontrakt s Volkswagenem pro starty v MS. Německý tým se snaží na svoji první sezonu s vozem WRC co nejlépe připravit, a tak od Finska nasadí tým s vozem Škoda Fabia S2000.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Volkswagen Motorsport

Volkswagen Motorsport | foto: Volkswagen Motorsport

Sdílejte článek

Vítěz rally Dakar spojí svoji budoucnost s Volkswagenem v MS v automobilových soutěžích. Katařan podepíše s německou značkou smlouvu při 24h na Nürburgringu, která se jede již tento víkend. "U Volkswagenu mám velmi dobré podmínky a jsem moc rád, že zůstanu členem týmu," řekl Nasser na Rally Akropolis.

Němci budou svoje Polo WRC nasazovat do WRC od roku 2013. V příštím roce je naplánu vývoj vozu, při kterém by měl hrát Nasser velmi významnou roli. "Naše auto bude schopné vyrazit na testovací trať poprvé v prosinci. Už se moc na tuto výzvu těším," poračuje Al-Attiyah. 

Už v létě by ale měla začít pro Nassera práce pro Volkswagen. Od Rally Finland nasadí tým vůz Škoda Fabia S2000 do MS proto, aby si mechanici a celý tým zvykl na prostředí soutěží MS. Vedle Al-Attiyaha by měl startovat ve druhém voze nějaký mladý nadějný jezdec. Jezdci, kteří by přicházeli na pozici dvojky v úvahu, bude tým v průběhu léta kontaktovat. Po Finsku jsou v plánu ještě další čtyři rally.

Spolupráce s VW na programu MS znamená pro katarského jezdce konec na dálkových soutěžích. Pro letošního vítěze Dakaru to tedy nebylo žádné jednoduché rozhodnutí. Nasser doufá, že si ho VW ponechá i po vývojovém roce 2012 a s Polem WRC vyrazí na tratě opravdových rychlostních zkoušek MS. Pokud by se tak opravdu stalo, tak by byl první kokpit ze tří uvažovaných obsazený.

 

Vytisknout

Diskuze: Al-Attiyah prvním jezdcem VW

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Hanninen, Juho - Markkula, Mikko

Mistrovský výkon Hänninena na Rally Acropolis

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud