Loeb ve speciálu DS3 XL na X Games

iM2, 15. června 2012, 22:15 Google+

Citroën Racing vyšle Sébastiena Loeba na X Games do Los Angeles. Francouz bude na této akci pilotovat speciál DS3 XL. Vůz bude poháněn 545 koňmi.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
loeb, sebastian

loeb, sebastian | foto: Citroën Sport

Sdílejte článek

Myšlenka na tuto akci přišla ze strany Red Bullu, který je partnerem týmu Citroën Total World Rally Team již skoro čtyři roky. "Neustále mám zájem o zkoušení nových disciplín v motorsportu. Týden po soutěži na Novém Zélandu pojedu do Ameriky, bude to pro mě velká výzva," řekl Sébastien Loeb.

Loeb se může těšit nejen na americké hvězdy Kena Blocka nebo Travise Pastranu, ale i na dvojnásobného mistra světa, Marcuse Grönholma. Ten s jeho Fordem vyhrál oba zatím odjeté závody Global Rallycrossu, které se jely v různých státech Ameriky. Sébastien se při této příležitosti posadí do speciálně upraveného speciálu DS3 XL. X odkazuje na závod, pro který byl vůz připraven, tedy X Games, a L značí 'Loeb'. 

Jako základ vozu posloužil speciál DS3 vyvinutý a použivaný týmem Hansen Motorsport v Evropském rallycrosovém mistrovství. Věrná mottu Citroënu, 'Créative Technologie', vytvořila skupina kolem hlavního inženýra (Cyrilla Jourdana) na voze řadu změn. "Je těžké se pořád přizpůsobovat novým a neznámým kategoriím a zároveň využít pravidel," řekl Cyrille Jourdan.

"Když se na to podívám takto zvenčí, tak zde jsou určité paraely mezi verzí pro rallycros a pro World Rally Carem. Také na podvozku a zavěšení jsou společné rysy. Jen pohonná jednotka je fundamentálně odlišná. 2 litrový turbo motor dosahuje 545 koní při 800 Nm. Nejsou zde spolujezdci a náhradní kolo, což nám dovoluje přesunout chladič dozadu," zakončil inženýr.

Vytisknout

Diskuze: Loeb ve speciálu DS3 XL na X Games

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Mikkelsen, Andreas - Floene, Ola

Rally Targa Florio: Soutěž po smrti spolujezdce Breena zrušena

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud