Francouz Loeb vyhrál Rally Nový Zéland

RallyZone.cz / mediafax, 24. června 2012, 22:22 Google+

Francouzský jezdec Sébastien Loeb s vozem Citroën DS3 WRC vyhrál Rally Nový Zéland a triumfoval už v pátém závodu letošní sezony. Na druhé příčce skončil Loebův týmový kolega Mikko Hirvonen z Finska, třetí byl Nor Petter Solberg.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Loeb, Sébastien

Loeb, Sébastien | foto: Citroën Communication

Sdílejte článek

Loeb pokračuje v letošní suverenitě, vyhrál už v pěti ze sedmi letošních podniků. Přesto měl v posledním dnu pozici trochu usnadněnou. Šéf týmu Yves Matton vsadil na týmovou režii. "Řekl jsem jim, že mají zůstat na svých pozicích. Nedává smysl zítra nadále bojovat o vítězství," řekl po konci druhého dne.
 
I proto v závěrečném dnu získal Loeb na svého týmového partnera 23 náskoku a celkově vyhrál o půl minuty. "Je to velké vítězství. Byl to dlouhý víkend s některými velmi těžkými momenty. Boj s Mikkem nebyl snadný, ale nakonec jsme to oba zvládli a jsme rádi, že máme první dvě příčky," řekl francouzský vítěz.
 
"Dva dny jsme opravdu velice tvrdě bojovali. Jsem opravdu rád, že mám zpátky svojí rychlost, protože v Řecku to s mojí jízdou nebylo ideální. Jsem rád, že se lepším právě před rally ve Finsku," sdělil Hirvonen a naznačil, že ve své domovině se pokusí zaútočit na vítězství.

Třetí Petter Solberg litoval zaváhání z úvodního dne závodu. "Přijeli jsme sem s dobrým autem a velkou příležitostí na dobrý výsledek, ale bohužel páteční chyba ukončila naše naděje na vítězství. Je to smutné, ale i pódium je stále dobrý výsledek. Rychlost vozu je fantastická a všichni v týmu jedeme naplno na vítězství. Jsem si jistý, že vítězství přijde brzy," řekl Solberg.
 
Čech Martin Prokop podnik na Novém Zélandu vynechal.
 
Rally Nový Zéland, 7. závod MS v automobilových soutěžích:

Konečné pořadí: 1. Loeb - Elena (Fr., Mon./Citroën DS3 WRC) 4:04:51,2, 2. Hirvonen - Lehtinen (Fin./Citroën DS3 WRC) +29,6, 3. P. Solberg - Patterson (Nor., Brit./Ford Fiesta RS WRC) +1:36,4, 4. Novikov - Giraudet (Rus., Fr./Ford Fiesta RS WRC) +2:13,6, 5. Neuville - Gilsoul (Belg./Citroën DS3 WRC) +2:42,4, 6. Sordo - Del Barrio (Šp./Mini Cooper) +3:03,2.
 
Průběžné pořadí MS (po 7 závodech): 1. Loeb (Fr./Citroen) 145, 2. Hirvonen (Fin./Citroen) 107, 3. P. Solberg (Nor./Ford) 90, 4. ?stberg (Nor./Ford) 80, 5. Novikov (Rus./Ford) 55, 6. Latvala (Fin./Ford) 54, 7. PROKOP (ČR/Ford) 36, 8. Neuville (Bel./Citroen) 32.

Vytisknout

Diskuze: Francouz Loeb vyhrál Rally Nový Zéland

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Hanninen, Juho - Markkula, Mikko

Ypres rally vyhrál finský jezdec Škody Juho Hänninen

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud