Rally Monte Carlo končí pro Lappiho smolně

iM2, 17. ledna 2013, 15:42 Google+

Premiérový start nové tovární posádky Lappi/Ferm skončil v Monte Carlu po jezdecké chybě již ve druhé RZ kvůli poškozenému zavěšení levého předního kola.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Hanninen, Juho - Markkula, Mikko

Hanninen, Juho - Markkula, Mikko | foto: Škoda Auto

Sdílejte článek

Premiérový start tovární posádky týmu ŠKODA Motorsport Esapekka Lappi/Janne Ferm začal vítězstvím v kategorii WRC-2 v první rychlostní zkoušce na legendární Rally Monte Carlo. V druhé erzetě však přišel předčasný konec. Důvod: poškození zavěšení předního kola.

V první rychlostní zkoušce (37 km) Lappi s Fermem poškodili po nárazu do skály zavěšení levého předního kola. I přes to ještě tuto erzetu dokonce vyhráli. V následující rychlostní zkoušce je však poškození vozu donutilo zastavit a ze soutěže odstoupit. Vzhledem k tomu, že letošní ročník nepovoluje možnost pokračování v soutěži v rámci tzv. superrally, jde o odstoupení definitivní.

Esapekka Lappi neskrývá zklamání: „Je nám to s ohledem na všechny členy týmu moc líto. Soutěž pro nás skončila dříve, než vlastně pořádně začala. Jsme obrovsky zklamaní, první erzetu jsme – přes chybu, které jsme se v ní dopustili – vyhráli a cítili jsme se dobře. Na druhé zkoušce jsme pak byli nuceni, s ohledem na následky kolize, zastavit. Začátek sezony jsme si představovali jinak, budeme se snažit tento náš výpadek na další soutěži napravit.“

Rally Monte Carlo je nejstarší a zároveň jedna z nejtěžších soutěží světa. I letos panují na tratích náročné zimní podmínky, kdy se kombinuje zejména sníh s ledem, což klade vysoké nároky na všechny členy týmu i techniku. Na účastníky rally letos ve francouzských Alpách čeká 18 rychlostních zkoušek v celkové délce 482 km a 1352 km přejezdů. Rally Monte Carlo končí v neděli 20. ledna 2013.

Vytisknout

Diskuze: Rally Monte Carlo končí pro Lappiho smolně

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Prokop, Martin - Ernst, Michal

Martin Prokop v cíli prvního dne Rallye Monte Carlo

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud