Kubica odmítl DTM, uvidíme jej tedy v rally?

iM2, 21. února 2013, 15:30 Google+

Po závěru loňské sezony to vypadalo, že Robert Kubica bude soutěžit letos v rally. Jenže před 4 týdny vyzkoušel také DTM. Nebylo tedy zřejmé, kde bude soutěžit, teď to vypadá na rally...

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Kubica, Robert - Inglesi, Emanuele

Kubica, Robert - Inglesi, Emanuele | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Včera Mercedes oznámil jezdeckou sestavu pro sezonu 2013, na které Kubica chybí:

Mercedes dnes oznámil svoje jezdecké složení pro sezonu 2013. Stuttgartská značka nasadí pouze 6 vozů C-Klasse DTM. Ani v jednom neuvidíme Roberta Kubicu. Do DTM naopak Mercedes přivádí mistra F3, Daniela Juncadella.

Robert Kubica testoval C-Klasse DTM zkraje tohoto měsíce a spekulovalo se o jeho možných startech v DTM. Poláka nakonec ve voze DTM neuvidíme a jeho jízdy s Mercedesem byly opravdu pouhým testem. Bývalý jezdec BMW a Lotusu vybíral před letošní sezonou mezi rally a DTM.

Mercedes se rozhodl omezit svůj program v DTM na pouhých 6 vozů. Značku už v sezoně 2013 nebude reprezentovat tým Persson. 4 vozy nasadí tovární tým H.W.A. a 2 soukromý tým Mücke. Mercedes má ve svém týmu dva zkušené matadory - Garyho Paffetta, mistra DTM z roku 2005 a vítěze 19 závodů DTM (z aktivních jezdců nejvíce) a Ralfa Schumachera, toho čeká již 6. sezona v DTM.

Další 4 jezdci jsou mladíci, kteří chtějí v DTM zazářit - Christian Vietoris pojede již 3. sezonu, Roberto Merhi a Robert Wickens vloni v DTM debutovali, letos dostávají šanci své zkušenosti z prvního roku přetavit v lepší výsledky. Posledním jezdcem a nováčkem v barvách Mercedesu je Daniel Juncadella, mistr F3 z roku 2012.

Toto Wolff, novým prezident Mercedesu pro motorsport, prohlásil, že věří, že se mladý jezdecký kádr v budoucnu vyplatí: "V historii Mercedesu má vývoj mladých talentů dlouholetou tradici, takže je logické, že jsme v DTM ještě zvětšili náš Juniorský tým oproti loňskému roku. Čtvrtým pilotem Juniorského týmu je Daniel Juncadella."

"Christian Vietoris, Roberto Merhi a Robert Wickens zvládli velkou výzvu v podobě nových vozů v loňském roce velmi dobře a není pochyb o tom, že se budou zlepšovat i v roce 2013. Jsou součástí našeho úspěšného programu pro rozvoj mladých talentů."


Robert Wickens se v druhé polovině roku výrazně zlepšil

Mercedes opouštějí Susie Wollf, která se stala vývojovou jezdkyní Williamsu v F1, David Coulthard se rozhodl ukončit kariéru aktivního závodního jezdce a Jamie Green přechází k Audi.

A dnes potvrdil, že to byl Robert Kubica, který řekl Mercedesu ne:

Robert Kubica se nakonec rozhodl, že v DTM jezdit nebude. Znamená to tedy, že si Polák vybral rally? Timo Glock jeho rozhodnutí komentoval slovy: "Je škoda, že ho v DTM neuvidíme."

DTM si bude muset v sezoně 2013 vystačit se dvěma bývalými piloty Formule 1 - v BMW M3 DTM uvidíme Tima Glocka a Mercedes se nakonec opět domluvil s Ralfem Schumacherem. Fanoušci DTM ale doufali ještě v jedno prominentní jméno ze světa Grand Prix - Roberta Kubicu.

Bývalý pilot F1, který se těžce zranil při nehodě v rally v roce 2011, ale nakonec stuttgartskou automobilku odmítl. Díky tomu dostal šanci se v DTM prosadit mladíček Daniel Jucadella. "Škoda, že Roberta v DTM neuvidíme. To by bylo velkorysé," nechal se slyšet po oznámení jezdeckého kádru Mercedesu Timo Glock.

Robert si před 4 týdny vyzkoušel ve Valencii vůz Mercedes C-Klasse DTM. "Během testů vypadal opravdu dobře," připouští bývalý rival z F1 Glock. Ten se připravuje na svůj první start s vozem DTM na Hockenheimu.


Společně se Glock a Kubica v F1 potkali v týmu BMW Sauber v roce 2007

Kubica tedy očividně vidí svoji budoucnost v motorsportu v rally. Vítěz jedné Velké ceny vloni absolvoval poměrně úspěšně několik soutěží. Neustále se spekuluje, že bychom ho měli vidět startovat v Mistrovství Evropy a to buďto s Fordem nebo Citroënem. Sen o návratu do F1 zatím odmítá jezdec opustit.

Vytisknout

Diskuze: Kubica odmítl DTM, uvidíme jej tedy v rally?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Ford

Homologace Fiesty R5 odložena, M-Sport nestíhá původní termín

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Rally Šumava v galerii

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud