Walter Röhrl: Ogiera vidím jako nového mistra světa

Ondřej Krajča, 25. února 2013, 11:11 Google+

Nejúspěšnější soutěžní jezdec Walter Röhrl se vyjádřil k angažmá Latvaly či Ogiera u VW. Rovněž se netají tím, že je velkým fanouškem Sebastiena Vettela.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ogier, Sebastien - Ingrassia, Julien

Ogier, Sebastien - Ingrassia, Julien | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Pravděpodobně nejznámějším ale hlavně nejúspěšnějším soutěžním jezdcem Německa je Walter Röhrl, jenž dokázal získat v osmdesátých letech rovněž dvakrát titul mistra světa. V současné době však žádného nástupce nemá.  "Podmínky v Německu nejsou optimální. Nejsou tam žádné možnosti k dalšímu testování. Stejně jako mnoho dalších doufám, že vstup Volkswagenu do mistrovství světa pomůže většímu zájmu o rally v Německu," říká Walter Röhrl. Röhrl se rovněž netají tím, že je velkým fanouškem Sebastiena Vettela.

Stane se Ogier mistrem světa už letos?

"Vettel je skvělý člověk, výborný pilot a dokázal získat již tři tituly mistra světa. VW bude potřebovat někoho podobného a potom se rozhodně budou lidé chodit na rally podívat," dodává Walter Röhrl. Jediným větším německým talentem v rally je Sepp Wiegand. Tento mladý a nadějný pilot jde krok za krokem a v současné době je vedoucím můžem kategorie WRC2 se Škodou Fabia S2000. "Musí jezdit, jezdit a učit se. Uděřil skvěle na Monte, kde vyhrál a ve Švédsku předvedl také dobrý výkon. Jsem hodně zvědavý, jak se Sepp bude nadále vyvíjet," říká k nadějnému Němci Röhrl.

V současné době největší naděje německého rallysportu - Sepp Wiegand

Walter Röhrl se rovněž vyjádřil k angažování Jari-Matti Latvaly a Sebastiena Ogiera u Volkswagenu. "Myslím, že angažování Latvaly je chyba. Sebastien Ogier je v současné době jediným pilotem na úrovni Sebastiena Loeba. Během mého působení v rally bylo 10-15 pilotů, kteří mohli vyhrát závod. Dneska jsou to dva nebo tři. A protože Loeb pojede už jen dvě soutěže, tak vidím Ogiera jako nového mistra světa." Sebastien Ogier je v současné době ve vedení mistrovství světa, když dokázal být druhý na Rallye Monte Carlo a vyhrát Švédskou Rally.

Vytisknout

Diskuze: Walter Röhrl: Ogiera vidím jako nového mistra světa

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Loeb, Sébastien - Elena, Daniel

Citroën testuje, v DS3 WRC i Atkinson (video + foto)

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud