Hyundai (ne)oznamuje program Abbrigna na sezonu 2016

iM2, 23. listopadu 2015, 22:21 Google+

Hyundai nasadí do WRC nový model i20 WRC. Kevin Abbring, čtvrtý jezdec týmu, má proto smůlu a musí čekat na svoje další starty ve WRC.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Abbring přišel do týmu Hyundai před sezonou 2015

Abbring přišel do týmu Hyundai před sezonou 2015 | foto: Hyundai Motorsport/McKlein

Sdílejte článek

V továrně Hyundai Motorsport se pracuje nepřetržitě - 9. prosince nás zde totiž čeká představení nové generace i20 WRC. Zároveň také probíhá stavba vozů, které zahájí sezonu 2016.

Hyundai zatím nepotvrdil, že na Monte Carlu pojede Thierry Neuville, Dani Sordo a Hayden Paddon s novou generací auta. Tento shon je na škodu také Kevinu Abbringovi, který je u týmu testovacím jezdcem - na své další starty v MS si bude muset počkat.

"Zcela nové auto znamená, že bude opravdu velmi těžké, aby byl nasazen v první části šampionátu. Ke konci šampionátu to také není možné, protože je tam tolik soutěží. Snad se v létě naskytně příležitost na svezení," říká Alain Penasse. 

"Nemůžeme použít stejné šasi na všech soutěžích. Proto je různě prohazujeme, což snižuje Kevinovi šanci na to, že pojede. Kevin bude i nadále testovacím jezdcem a máme s ním domluvu, že pojede nějaké soutěže. 

img-responsive

V i20 WRC odjel pět soutěží a svůj potenciál ukázal, v roce 2016 se ale s WRC zřejmě moc nesveze | foto: Hyundai Motorsport/McKlein

Nový kalendář ale znamená, že musíme vše poznat. Musíme se tedy podívat na všechny možnosti a propočítat možnosti." Hyundai příští rok představí také i20 R5, tým chce demonstrovat její rychlost: "Chceme ukázat, že auto bude konkurenceschopné. A myslím, že Kevin je tím pravým jezdcem, aby to prokázal."

"Pojede nějaké soutěže [WRC2], ale ne celý program, jen určité soutěže. Kalendář to opět dělá těžkým. Musíme pro každou rally připravit tři vozy WRC. Možná budeme pro starty modelu R5 muset vybrat soutěže ME, protože nebudeme mít kapacity během soutěží WRC," dodal manažer týmu.

Vytisknout

Diskuze: Hyundai (ne)oznamuje program Abbrigna na sezonu 2016

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Sébastien Loeb v barvách Citroënu ve WRC

Loeb je svým odchodem z WTCC překvapený a zklamaný

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud