Neuville by chtěl mít jasno o své budoucnosti do Španělska

iM2, 30. září 2016, 22:45 Google+

Zatím dva jezdci ze současné světové špičky nemají smlouvu na rok 2017 - jsou jimi Mads Ostberg a Thierry Neuville. O služby druhého jmenovaného se uchází Citroën a pak také jeho současný zaměstnavatel, Hyundai. Finální rozhodnutí by mělo padnout už brzy.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Uvidíme Thierryho Neuvillea u Hyundai i příští rok?

Uvidíme Thierryho Neuvillea u Hyundai i příští rok? | foto: Hyundai Motorsport/McKlein

Sdílejte článek

Vrátí se Thierry Neuville zpět do Citroënu? To je hodně diskutovaná otázka v rámci právě probíhající soutěže na Korsice. Belgičan se ale podle všeho zatím nerohodl, kde bude v budoucnu jezdit. Situace se má podle všeho tak, že Citroën jezdci nabízí dlouhodobou smlouvu, ale Neuville se nechce značce upisovat na tak dlouhou dobu. To samozřejmě okamžitě vyvolalo spekulace, že Belgičan má po příští sezoně zálusk na místo u VW.

Důvodem může být ale také to, že v současné době nikdo samozřejmě s určitostí neví, jaké bude rozložení sil ve startovním poli příští rok, kdy přijde nová generace vozů WRC. Dlouhodobá smlouva tak nemusí být výhodná. Na druhou stranu zrovna Citroën, který letos oficiálně nezávodí a věnuje se testům, by měl být připraven velmi dobře. O 28letého jezdce má zájem ale také jeho současný zaměstnavatel, Hyundai. 

img-responsive

Podle plánů měl Thierry třetí rok s Hyundai už bojovat o titul, to se ale neděje... | foto: HaJ, RallyZone.cz

Týmový šéf, Michel Nandan, doufá, že se Thierry rozhodne setrvat: "V uplynulých letech jsme toho společně hodně vybudovali a bylo by pěkné, kdybychom mohli společně sklidit ovoce z této práce. Je normální, že ještě přemýšlí, co pro něj bude nejlepší. Ale myslím, že také ví, co u nás má a kam chceme."

A co na situaci říká samotný Thierry Neuville"Momentálně je vše ještě otevřené. Do léta jsem si také myslel, že budu v září vědět, jak to bude v budoucnu. Pro mě je to ale důležité rozhodnutí, které chci dobře zvážit. Nakonec je a stále zůstává mým cílem jet o mistrovský titul. Narozdíl od plánu to letos ve třetí sezoně s Hyundai neklaplo. Sébastienu Ogierovi jsme se opravdu nepřiblížili. Je přeci jasné, že se musím pořádně podívat na všechny možnosti a až pak učiním nějaké rozhodnutí. Do soutěže ve Španělsku by to ale mělo být. Nebo okolo tohoto soutěžního víkendu."

Vytisknout

Diskuze: Neuville by chtěl mít jasno o své budoucnosti do Španělska

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Ogier, Sebastien - Ingrassia, Julien

Tour de Corse: Shakedown vyhrál Volkswagen

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud