Mikkelsen hovoří o své situaci. Co jej čeká?

iM2, 21. prosince 2016, 22:49 Google+

Jako blesk z čistého nebe přišla před nedávnem zpráva Volkswagenu o tom, že ukončují svoje aktivity ve WRC. Seb Ogier i Jari-Matti Latvala našli dobrá místa u jiných týmů, ale kolem Andrease Mikkelsena bylo dlouho ticho. Nyní Nor promluvil s svoji budoucnosti, která začne překvapivě se Škodou Fabia R5.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Mikkelsen skončil nakonec bez místa

Mikkelsen skončil nakonec bez místa | foto: Volkswagen Motorsport

Sdílejte článek

Andreas Mikkelsen je jediným z trojice bývalých továrních pilotů VW, který nenašel tovární místo pro následující sezonu. Nor teď oznámil,  že musí udělat krok zpět a tak trochu do minulosti. Na Monte Carlu totiž pojede se Škodou, když v barvách továrního týmu Škoda Motorsport dokázal v letech 2011 a 2012 vyhrát IRC. 

"Všechny místa ve WRC už byla zabraná, když Volkswagen oznámil konec. Moje sezona 2017 se tudíž bude skládat z udržování se v rytmu v šampionátu a zároveň hledání místa v nějakém týmu, se kterým bych mohl v roce 2018 bojovat o titul. 

Aktuálně ještě nevíme, jak bude vypadat moje sezona - na kolika soutěžích se ukážeme. Samozřejmě že doufám, že pojedeme co nejčastěji. Aktuálně pracujeme na programu, který by zahrnoval několik vybraných soutěží," říká Nor, který byl v posledních třech letech v MS vždy třetí.

img-responsive

Mikkelsen se pro Monte Carlo vrací do Škody Motorsport | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Na Monte Carlu začne Andreas Mikkelsen za volantem Škody Fabia R5 továrního týmu Škoda Motorsport. Podle jeho slov jde ale spíše o ojedinělý start - označuje jej za hostovací. Pro Andrease však jde o "návrat do minulosti", když za Škodu dříve jezdíval. Zároveň je však tento start zatím jedinou jistotou bývalého jezdce Volkswagenu.

"Doufám, že budeme na Monte Carlu schopni dosáhnout takového výsledku, jaký Škoda Motorsport očekává. Je to velmi obtížná soutěž, ale já už jsem zde dosáhl v minulosti dobré výsledky. V roce 2016 jsme vyjeli druhé místo a to přitom můj spolujezdec navigoval ve WRC vůbec poprvé."

Podle dnešního prohlášení jezdce v norských médiích čeká na to, jak dopadne situace ohledně Volkswagenu Polo R WRC 2017. Pokud by auto nakonec bylo homologováno, odjel by vybrané soutěže právě s ním.

Vytisknout

Diskuze: Mikkelsen hovoří o své situaci. Co jej čeká?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Citroën C3 WRC

Citroën představil svůj tým v Abu Dhabi

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud