Do Krumlova přijedou všichni, někteří navíc

Tomáš Urban, 21. dubna 2008, 12:43 Google+

Uzávěrková listina přihlášek nabízí utěšený pohled, ze špičky nechybí nikdo s prioritou FIA B nebo ASN.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Český Krumlov (CZE)

Rally Český Krumlov (CZE) | foto: Archiv RallyZone.cz

Sdílejte článek

Na stovky už nemůžeme účastníky drahého šampionátu dvoudenních soutěží dávno počítat, ale sedmasedmdesát posádek ucházejících se o start na třetím podniku mezinárodního mistrovství republiky, je slušné. Proti předchozí Rallye Šumava je to o patnáct týmů víc. To je údaj z doby uzávěrky, se souhlasem federace mohou přibýt dodatečně ještě další. Stále hovoříme jen o účastnících Mediasport Mezinárodního mistrovství ČR v rallye, kromě něj se tu pojede ještě Mistrovství ČR v rallye historických automobilů.

Nechybí samozřejmě žádný ze tří nositelů priority FIA B, na startu tedy uvidíme obhájce krumlovského prvenství z let 2002 a 3 Pecha s Uhlem, vítězného pilota z roku 2004 Krestu se spolujezdcem, s nímž vyhrál vloni, s Petrem Grossem. Ročníky 2005 a 6 se staly kořistí Štěpána Vojtěcha, který odešel zpět na okruhy, jeho spolujezdec z roku 2005 Michal Ernst se ale objeví po boku Jaroslava Vančíka v Citroënu C2R2.

Držitele priority ASN udělované národními federacemi bude reprezentovat čtrnáct českých dvojic a jedna slovensko – česká, tradiční tým Gavlák – Hůlka. Všichni prioritní jezdci se přihlásili do nejvyšší třídy N4, vesměs pojedou s vozy Mitsubishi Lancer EVO IX. Výjimku tvoří Triner, Štajf a Běhálek se subaru, Peták s Peugeotem 207 S2000, Tarabus ve Fiatu Grande Punto S2000 a Tlusťák s vozem Citroën C2 S1600.

Favority musíme hledat opět především ve trojici Kresta – Pech – Valoušek, stejně jako v předchozích utkáních. Jim budou – kromě už zmíněných – sekundovat ve třídě N4 Votava, Arazim, Orsák, Barvík a další. Právem jsme zvědaví, jak se vyvine souboj vozidel s přeplňovanými motory a S2000. Krumlovské tratě nejsou rychlé jako šumavské, takže po Vyškově rozjetý Peták i ambiciózní Tarabus, mají větší šanci.

Skupinu A opět obohatí dvojice Tlusťák – Dědic, kteří určitě znovu promluví do boje Fiatu Punto S1600 z týmu ROTO Plzeň a posádkou Šlehofer - Soběhart proti Sedláčkovi s Marušákem v Renaultu Clio R3. Pokud se bude dařit i Zedníkovi a Vaňáčovi, máme o zábavu ve skupině postaráno. Zejména, když se proti plánu jezdit jen sprinty postaví na start také Jan Dohnal s ex Petákovým renaultem a poprvé i dvojice Jakeš – Jakeš s Citroënem C2 R2. O mladičkém Miroslavu Jakešovi jde jeden hlas jako o nebývalém talentu, který projevoval zatím jen na kopcích, teď může navázat na rodinnou tradici svého otce (kdysi se Suzuki Swift) i v rallye. S dvojicí Peugeotů 206 S1600 vyrukují také Jiří Vlček a Pavel Kundrát, přijede i Brynda s fabií, mezi dvoukolkami tudíž dojde k tolik potřebnému oživení.

Mezi dvoukolovými enky už situace tak veselá není. N3 reprezentují především Martin Rada s Alfou Romeo a Petr Křížek s hondou, jako obvykle je přihlášen poměrně slušný počet posádek do třídy N2. Tady jmenujme především manžele Trojanovy ze spolupořádajícího ČK motorsport ve VW Polo a Dunovského, Hlacha a Jinderleho vedle Jakubce, který se pokusí dovézt hondu do cíle konečně snad bez havárií.

 Nejslabší třída N1 má i nejslabší obsazení. Kromě Srba, Koupala a Korčáka se přihlásil už jen Stejskal s dacií.

Ředitelství teď ještě vyčká, zda se nezmnoží seznam přihlášených po uzávěrce a poté stanoví startovní pořadí do první etapy. Ta začne slavnostním startem v pátek 2. května v 16:30 v Jelení zahradě v Českém Krumlově.

TZ/Rally Český Krumlov/ Vladimír Dolejš/ FOTO BPA

Vytisknout

Diskuze: Do Krumlova přijedou všichni, někteří navíc

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Tatra

Středoevropská rally má za sebou první RZ

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud