Martin Semerád v Argentině nakonec pátý

Petr Eliáš, 1. června 2011, 21:43 Google+

Martin Semerád s Michalem Ernstem z Argentiny vezou deset bodů za páté místo v mistrovství světa produkčních vozů PWRC.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Semerád, Martin

Semerád, Martin | foto: Archiv jezdce

Sdílejte článek

Dlouhá, těžká a plná problémů. Tak by se dala nejstručněji charakterizovat Rally Argentina pro český Semerád Rally team. Ten se rozhodl, že na extrémně vzdálenou jihoamerickou soutěž využije služeb italského týmu Ralliart, od kterého si zapůjčí v Argentině vůz i včetně mechaniků. Martin Semerád se tak rozpomenul na svoje začátky v mistrovství světa v roce 2009, kdy startoval s identickým vozem Mitsubishi Lancer EVO X v rámci Pirelli Starst Driver teamu. Vůz od té doby prošel dalším vývojem a zpětně se dá hodnotit, že zapůjčení vozu v Argentině byla dobrá a ekonomicky přijatelná volba.

Posádka Semerád – Ernst si náročnost jihoamerické rally vychutnávala od začátku až do samého závěru. V první etapě museli po kontaktu s velkým balvanem na trati svůj vůz odstavit s vylomeným kolem a podobný problém je postihl i ve druhé etapě. Tentokrát jej způsobila chyba jezdce, ale poškození již nebylo tak závažné a v soutěži se dalo pokračovat dál. Drsná trať plná kamenů si ale vybrala daň v podobě opakovaných defektů, které českou posádku několikrát zpomalily. Ve třetí etapě zase posádku ze hry málem vyřadily problémy s brzdami. Přesto všechno se Martinu Semerádovi s Michalem Ernstem podařilo dojet až na cílovou rampu Rally Argentina na pátém místě v hodnocení mistrovství světa produkčních vozů PWRC a čtrnáctém místě absolutně. Z Argentiny si tedy odvážejí deset bodů do tabulky šampionátu, což znamená, že na jejich kontě je po třech odjetých soutěžích a v polovině mistrovství padesát bodů. Stejný počet bodů má po Rally Argentina i její vítěz Hayden Paddon. Což znamená, že se spolu se Semerádem momentálně dělí o vedení v šampionátu. „Argentina byla hodně těžkou a dlouhou soutěží. Po všech problémech jsem rád, že vezeme body za páté místo a daří se nám držet v popředí šampionátu produkčních vozů. V tomto závodě jsme si vybrali hodně smůly, ale tak to prostě je. Asi nikdy předtím jsme tolik neopravovali přímo se spolujezdcem v soutěži. Ve druhé etapě jsme museli zafixovat vylomené kolo a dnes nám po jednom průjezdu brodem odešly brzdy. Museli jsme provést alespoň provizorní opravu, abychom dojeli do cíle. To se nakonec podařilo a já jsem moc rád. Argentina byla hodně zajímavá rally a hlavně velká zkušenost. Země jako taková ale na mě moc nezapůsobila. Během celé soutěže i slušně fungovaly pneumatiky Dmack, které pojedeme i na další soutěži, kterou bude Rally Finsko. Měli bychom ještě předtím testovat na šotolině, abychom vyzkoušeli nové směsi, které Dmack dodá,“ popisuje průběh soutěže i přípravu před nadcházející rally Martin Semerád.

Devatenáct rychlostních zkoušek Rally Argentina o celkové délce skoro 380 kilometrů tedy daly Martinu Semerádovi i spolujezdci Michalu Ernstovi pořádně zabrat. Jak by také ne, když celková délka soutěže představuje zhruba pět českých rallysprintů. Jak již Martin Semerád prozradil, tak tým má nyní před sebou dlouhou přestávku v MS až do srpnové Rally Finsko, kde již ale odstartují s vlastním týmovým Mitsubishi Lancer EVO IX. Martin Semerád do té doby bude jistě chtít absolvovat nějakou soutěž jako trénink před Finskem. Která soutěž to ale bude, není momentálně jasné.

Vytisknout

Diskuze: Martin Semerád v Argentině nakonec pátý

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

rally český krumlov

Peugeot Delimax Total Team veze z Krumlova stříbro

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud