RALLY BOHEMIA 2021 ZAHAJUJE PŘÍJEM PŘIHLÁŠEK

Jan Koudelka, 12. května 2021, 09:14 Google+

Do svého osmačtyřicátého pokračování letos vstupuje populární Rally Bohemia. V loňském roce se k pořadatelům „Bohemky“ obracely oči všech zainteresovaných. Po vynucené pauze byla prvním podnikem domácího šampionátu a náročnou zkoušku ustála na výbornou. Nyní jsou schválená Zvláštní ustanovení nadcházejícího ročníku Rally Bohemia pro Mistrovství ČR soudobých a historických vozidel, Legend a připravené jsou také Zvláštní ustanovení pro ECO energy Rally Bohemia. Dnešním dnem je zahájen příjem online přihlášek.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Cais Erik - Žáková Jindřiška

Cais Erik - Žáková Jindřiška | foto: Weiser Zdeněk

Sdílejte článek

Rally Bohemia se koná tradičně v první polovině července a tratě rychlostních zkoušek zavedou posádky opět do Středočeského a Libereckého kraje. Centrum soutěže v Mladé Boleslavi doplní Liberecké zázemí pro Eco Rally. Rally Bohemia je proslulá unikátními a technicky náročnými rychlostními zkouškami a pořadatelé neúnavně vyhledávají nové lokality. Snažíme se obměňovat některé pasáže nebo celé erzety. Pro letošní rok jsme připravili opět velmi náročné rychlostní zkoušky na Liberecku, kde se uskuteční první etapa soutěže. V neděli se vrátíme na Boleslavsko a tady se posádky mohou těšit na převážně nové erzety,“ odhaluje formát podniku ředitel rally – Petr Pavlát a doplňuje: „V pátek se přesuneme do areálu Autodromu v Sosnové, kde se uskuteční shakedown a odpolední show. Věřím, že se diváci opět budou moci setkat s jezdci osobně, tak jak to mají nejraději. V následujících dvou etapách čeká posádky soudobých vozidel sto šedesát kilometrů rychlostních zkoušek, historici odjedou sto čtyřicet ostrých kilometrů a legendy ještě o šestnáct méně. ECO energy Rally Bohemia je koncipována jako jízda pravidelnosti, o délce tři sta sedmdesát šest měřených kilometrů.“

Pro servisní zázemí soutěže bude opět využit rozlehlý areál letiště v Hoškovicích a fanoušci „Bohemky“ se mohou těšit na mnoho novinek. „Pochopitelně nás mrzí omezení, která se v průběhu loňské a také letošní sezóny zásadně dotýkají nejen pořadatelů, ale hlavně všech fanoušků rally. Proto máme připraveno několik novinek, aby mohli všichni sledovat aktuální dění nejen na trati. Ale to bych teď předbíhal, přípravy stále probíhají. Rád bych také informoval posádky o nutnosti zaslání přihlášky online systémem,“ vysvětluje ředitel soutěže.

Spolupořadatelem osmačtyřicátého ročníku Rally Bohemia je Statutární město Mladá Boleslav. Vedení města patří velké poděkování za vstřícnost a podporu, obzvlášť v této složité době. V roce stodvacátého výročí týmu ŠKODA Motorsport se tak můžeme těšit na velmi atraktivní a prestižní podnik.

Letošní ročník Rally Bohemia se uskuteční v termínu 8. – 11. července 2021.

Vytisknout

Diskuze: RALLY BOHEMIA 2021 ZAHAJUJE PŘÍJEM PŘIHLÁŠEK

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Historic Vltava Rally (CZE)

Racing21: Evropské body i pódium v domácím šampionátu historiků

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud