ADELL MOGUL Racing Teamu touží po úspěchu na barumce

Tomáš Urban, 23. srpna 2011, 10:11 Google+

Mediasport MMČR pokračuje šestým podnikem a pomyslným vrcholem domácí sezony - Barum Czech Rally Zlín. Roman Kresta s Petrem Grossem nastoupí na start v roli lídrů českého šampionátu, jejich Škoda Fabia Super 2000 bude osazena startovním číslem 14.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally bohemia

rally bohemia | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Roman Kresta se narodil v Trnavě na Zlínsku a barumka pro něj byla vždy pojmem. Poprvé se radoval z triumfu na této soutěži v roce 2000, o rok později vítězství obhájil. V sezoně 2002 ho sice připravil o hattrick Renato Travaglia, ale třetím prvenstvím s mitsubishi v roce 2006 se dostal mezi nejúspěšnější čtyři jezdce historie Barum Rally. Po bok takový hvězd jako Vladimíra Hubáčka, Johna Hauglanda a Enrica Bertoneho. Čtvrté vítězství visí ve vzduchu, čímž definitivně přepsal historii zlínské rally.

Výsledky Rally Bohemia výrazně zdramatizovaly průběžný stav českého mistrovství. Odstoupení dvojice ADELL MOGUL Racing Teamu na mladoboleslavském závodě nabídlo šanci konkurentům a situace je před závěrečnými dvěma závody (Barum rally a Rally Příbram) otevřená.

"Výpadek na Bohemii byl smolný, ale člověk nic nenadělá. Na jednu stranu nebude na barumce prostor pro podobné zaváhání, přesto jsme proti loňskému ročníku v naprosto odlišné situaci. Vedeme šampionát, nemusíme nikoho dohánět. Máme solidní pozici a můžeme být v klidu. Je jisté, že se pojede od začátku hodně rychle, ale věřím, že spolehlivým výkonem dosavadní pozici obhájíme a případně upevníme," doufá Roman Kresta.

Stav MMČR 2011 (5/7): 1. Kresta 132, 2. Valoušek 116, 3. Kopecký 100, 4. Pech 81, 5. Arazim 68, 6. Běhálek 39

Pořadatelé Barum Czech Rally Zlín proklamují před startem sedmdesátiprocentní úpravy trati proti loňskému ročníku, ale v zásadě to nebude pro Romana Krestu s Petrem Grossem zásadní změna. V podstatě novým úsekem pro jezdce bude pouze úvodní pasáž znovu obnoveného Majáku, která se jela naposledy před dvaceti lety. Celkově harmonogram soutěže vychází z formátu poslední ročníků.

"Barumka je postavena ve stylu mistrovství světa. Více dlouhých erzet. To mě v zásadě vyhovuje. Auta nejsou tak často v servisu, jezdec musí více kalkulovat vzhledem k opotřebení pneumatik, případně o změnách počasí, které potrápilo i loňský ročník. Na dlouhých vložkách se více projeví souhra dvojic. I když třeba defekt může posádku z boje o čelní příčky nadobro vyřadit," připomíná luhačovický jezdec.

Pro Petra Grosse však nebude Maják naprostou novinkou. V barvách mladoboleslavského týmu Škoda tento test ve dvojici s Pavlem Siberou několikrát absolvoval.

"Na Maják si dobře pamatuji. Hned při mé první barumce 1987 tento test soutěž zahajoval a s Pavlem Siberou jsme skončili v nějaké třetí čtvrté zatáčce venku. Naštěstí tam bylo mnoho diváků a škodovku vynesli zpět na trať. Díky tomu jsme soutěž úspěšně dokončili," vzpomíná Petr Gross. "Od té doby jsem se na Maják ještě několikrát vrátil, ale celou vložku už si konkrétně moc nevybavuji. Ale očekávám, že to bude hodně rychlý a zrádný test. Přesto kvituji snahu pořadatelů zařadit staré rychlostní zkoušky zpět do harmonogramu barumky," dodal.

ADELL MOGUL Racing Team v rámci přípravy na zlínský start absolvoval pouze funkční test, jenž potvrdil připravenost vozu. "Škoda Fabia Super 2000 je stále téměř zánovní, vždyť má najeto nějakých 800 kilometrů. Zůstáváme u specifikace jako na bohemii, což se osvědčilo a doufám, že to potvrdíme i na barumce. Je ovšem jasné, že nás nečeká vůbec snadný závod," uzavřel Roman Kresta.

ADELL MOGUL Racing Team si dovoluje pozvat všechny fanoušky na autogramiádu posádky Roman Kresta - Petr Gross 23. srpna od 17 - 18 hodin v Autosalonu Škoda, Samohýl Motor Zlín a.s.

 

Vytisknout

Diskuze: ADELL MOGUL Racing Teamu touží po úspěchu na barumce

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Černý, Jan

Honza Černý s Pavlem Kohoutem v Německu nakonec pátí

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud