Barumka nabídne téměř 230 ostrých kilometrů erzet!

Roman Ordelt, 9. července 2015, 11:59 Google+

Pořadatelé Barum Czech Rally Zlín společně se zveřejněním zvláštních ustanovení odtajnili poslední červnový den podobu tratě a názvy jednotlivých rychlostních zkoušek pětačtyřicátého ročníku. Letošní barumka se pojede v termínu 28. – 30. srpna 2015 a měří celkem 645 km a obsahuje 15 rychlostních zkoušek na osmi úsecích v celkové délce 229 ostrých kilometrů. V itineráři rally nescházejí ani při letošním ročníku klasické úseky jako Pindula, Maják nebo Troják. V pátek se pojede v nočních ulicích krajského města opět oblíbená divácká Super rychlostní zkouška, kterou každoročně navštíví kolem třiceti tisíc nadšených fanoušků.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Barum Czech Rally Zlín (CZE)

Barum Czech Rally Zlín (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Předehrou samotné rally bude během pátečního dopoledne kvalifikační zkouška pro jezdce s prioritou FIA a ERC na úseku Pohořelice v délce 4,71 km. Na základě výsledků si jezdci vyberou startovní pořadí, v jakém nastoupí do sobotní části první etapy. Na známém úseku z Komárova do Pohořelic bude pokračovat od 10:15 hodin klasická testovací rychlostní zkouška neboli shakedown. Samotná rally odstartuje noční diváckou Super RZ v ulicích Zlína a bývalého svitovského areálu. Posádky absolvují opět tři okruhy v nezměněné podobě s loňským ročníkem.

Běhěm víkendu se uskuteční dvě plnohodnotné etapy. V sobotu 29. srpna najdeme v itineráři celkem 8 rychlostních zkoušek, které se pojedou na čtyřech úsecích vždy dvakrát. V sobotní druhé, třetí a čtvrté sekci jsou zařazeny rychlostní zkoušky s názvy Slušovice (délka 16,05 km), Pindula (18,43 km), Maják (13,72 km) a Kudlovice (17,97 km). Startovní pole po sobotním ranním startu pod zlínským Velkým kinem zamíří nejdříve na Slušovicko a Zlínsko a po servisní zastávce absolvuje úvodní průjezd úsekem Kudlovice. V odpoledních hodinách přijde na řadu druhý průjezd rychlostními zkouškami. Během sobotního dne je na programu 142 ostrých kilometrů. V neděli 30. srpna se pojede šest rychlostních zkoušek na třech úsecích s názvy Semetín (délka 11,74 km), Troják (23,01 km) a Žlutava (8,93 km). Netradičně až v neděli najdeme v itineráři rally náročné rychlostní zkoušky na Vsetínsku včetně nejdelší a nejnáročnější erzety Troják. Při loňském ročníku zlínské rally právě tento obtížný úsek řádně zamíchal s pořadím na prvních příčkách. „Co se týká změn v porovnání s loňským ročníkem, zaměřili jsme se hlavně na diváky, pro které bude vytvořeno mnoho diváckých míst pro sledování rally.  Tím, že jsme náročné úseky na Vsetínsku zařadili do nedělního dne a navíc v opačném směru, výrazně stoupla náročnou a obtížnost druhé etapy,“ uvedl Miloslav Regner, ředitel Barum Czech Rally Zlín.

Do letošní barumky zbývají ještě dva měsíce, nicméně fanoušci rallysportu a milovníci adrenalinu i rychlých kol se mohou již těšit na dramatické souboje evropských a českých posádek o drahocenné vteřiny na tratích rychlostních zkoušek!

Vytisknout

Diskuze: Barumka nabídne téměř 230 ostrých kilometrů erzet!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Toyota Motorsport GmbH

Nechá Mäkinen postavit pro Toyotu úplně nový vůz?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud