Tydlajda ve Vyškově: chybějící kus RZ, bloudění na přejezdu i splašená fobie

Marek Havran, 2. srpna 2015, 17:49 Google+

Podruhé v kariéře úspěšně zvládla nástrahy Rally Vyškov Pavlína Tydlačková. Tentokrát to ovšem měla závodnice jezdící se Škodou Fabia v barvách JP Motorsport teamu o něco složitější a „akčnější“. Vzala si totiž na horké sedadlo spolujezdce úplného nováčka – Vojtěcha Mudráka, pro nějž byla vyškovská soutěž vůbec první v životě. A oba si užili akčnosti a divokých situací až až … „Spousta lidí se mně ptala, proč si nevezmu někoho zkušeného. Ale beru to tak, že Vojta má závodnické srdíčko a to správné zapálení a někde se to naučit musí. A nejlépe při ostrém závodě. Vyškov je dosti čitelný a proto jsme spolu do toho šli,“ vysvětluje pilotka posádky Pavlína Tydlačková, jak se objevil v jejím autě Vojtěch Mudrák.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Vyškov (CZE)

Rally Vyškov (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Těžký závod přinesl posádce Tydlačková – Mudrák hodně krušných, ale také vtipných chvilek. „Chvílemi to bylo fakt velmi vtipné. Například v RZ1, kde nám po šoto úseku chyběl kus napsané erzety J Bylo to trošku jako orientační běh, ale po dojetí do cíle jsme zjistili, že tento problém jsme neměli jen my, ale i zbytek startovního pole. Tak asi chyba v Matrixu. Každopádně spoustu nástrah v tomto závodě jsme překonali. I to kdy já jsem diktovala Vojtovi zatáčky, aby se chytl a našel, ale to k tomu učení patří. Také se nám podařilo na přejezdu ujet spoustu kilometrů úplně jiným směrem, než jsme se chytli dle itíku a zjistili, že jsme úplně v pr…  a do časovky devět minut J. Ale konečně jsem aspoň zjistila, že fobie, když se splaší, umí jet i rychle a dojeli jsme ve své minutě do časovky. Na startu této RZ, aby toho nebylo málo, přišla průtrž mračen a ne jen my jsme se na těch suchých gumách a mastném asfaltě pořádně sklouzli až do cíle,“ vzpomíná Pavlína Tydlačková na horší i lepší chvilky druhého sprintu sezony ve Vyškově.

Také další zkoušky přinesly pro posádku JP Motorsport teamu velké výzvy, které bylo potřeba překonat a zvládnout. „Hned další erzeta byla výzvou, čekal nás tam račický skok, který velmi dobře zná Jarda Tomaštík… Zvažovala jsem dlouho po mých předešlých skocích, zda do toho jít. Sice po konzultaci s ostatními jsem si řekla že ne, ale přece jen jsem tu nohu z plynu nedala dolů. V druhém průjezdu to bylo už opatrnější, poněvadž jsem si řekla, že bych s tímto autem ráda odjela ještě Barumku!“ přidává další zajímavosti z průběhu rally pilotka Škody Fabia.

S celkovým vystoupením ve Vyškově byla nakonec Pavlína Tydlačková spokojená. „Jsem s Vyškovem spokojená, i když naše rychlost nebyla nijak závratná. Snažila jsem se jízdu přizpůsobit Vojtovi a taky je pravda, že jsem v autě neseděla od Valašky ani jednou. Každopádně jsme si tím, že jsme ve třídě deset sami (což mě dost mrzí) dovezli první místo a v dámském také. Vyškov jsem si velmi užila a hlavně snad to byl po delší době i závod, kde nikdo z posádek neboural…Děkuji Vojtovi, že prošel tuto stezku odvahy bez psychické újmy a věřím, že nám to spolu půjde. Mechanikům a teamu JP Motorsport je opět potřeba poděkovat za perfektně odvedenou práci v servisu,“ usmívá se sympatická jezdkyně.

Vojtěch Mudrák si svoji premiéru v rámci možností také užil a po závodě hodnotil vše pozitivně. „Před závodem jsem byl hodně nervózní vzhledem k tomu, že jsem neměl moc ponětí, jak to bude všechno probíhat. Naším úkolem bylo dovést auto na cílovou rampu a to se taky povedlo. Všechno v sobotu probíhalo hladce až na mé drobné chyby, kterých se budu snažit příště vyvarovat. Celý Vyškov byl pro mě hlavně o učení a sbírání zkušeností do budoucna. Těším se na další spolupráci a děkuji Páji za příležitost a zkušenosti,“ hlásil v cíli své první rally v životě spolujezdec Vojtěch Mudrák.

Hlavním cílem Vyškova pro Pavlínu Tydlačkovou zase se po pauze svézt v závodním rytmu a otestovat se na velký svátek rally – Barum rally ve Zlíně na konci srpna. A to se určitě podařilo. „Jako test na Barumku to beru celé pozitivně. Zároveň vím, že Vojta bude fungovat jako hodinky. Samozřejmě do Barumky máme domluveno spoustu testů a psaní rozpisu, ale snad se podaří a nám se podaří spatřit cíl i letos. Loni jsem si to moc neužila díky nefunkčnímu interkomu, ale snad to letos vše klapne bez větších problémů. Těšíme se na barumku a na všechny podél trati,“ hlásí před blížící se Barumkou Pavlína Tydlačková.

Vytisknout

Diskuze: Tydlajda ve Vyškově: chybějící kus RZ, bloudění na přejezdu i splašená fobie

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Latvala, Jari-Matti

Z Latvaly je létající Fin - pokořil dva rychlostní rekordy

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud