Ekaterina Stratieva se vrací do evropského šampionátu

Jan Dušek, 25. srpna 2015, 21:32 Google+

Velkou výzvou pro bulharskou závodnici je další závod evropského mistrovství v rally - Barum Czech Rally Zlín 2015 a rovněž nový vůz, který na tomto významném a nejen pro Ekaterinu atraktivním závodu, „osedlá“.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Barum Czech Rally Zlín (CZE)

Barum Czech Rally Zlín (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Se svou novou navigátorkou Yulyanou Nirfash usednou do nového vozu - Mitsubishi Evo 9. Obě se poznaly na evropských soutěžích Rally Championship v posledních dvou letech, Nirfash soutěžila ve vozech s pohonem předních kol s pilotem Zoltanem Beshenyakem. 

V roce 2015 se již krásný bulharsko - maďarský tandem zúčastnil rally v Irsku, kde získal první místo v dámských posádkách, ale zlomené šrouby držící motor v jejich Citroenu C2 je donutily závodění přerušit, a tak další závod v Belgii již holky neabsolvovaly. V důsledku tohoto technického problému auto utrpělo vážné škody, finanční důvody rovněž vystavily „stopku“. 

V této těžké chvíli však Ekaterina dostala nabídku českého týmu Antonína Tlusťáka, aby se objevila  na Barum rally s jejich vozem Mitsubishi Evo 9. 

„Je to návrat do šampionátu tři závody před koncem. Doufám, že budeme mít možnost účastnit se alespoň ještě jednoho startu ve Švýcarsku nebo v Řecku. Auto, které máme pro závod v České republice, je pro mě velkou výzvou. Mitsubishi je radikálně odlišné od mého Citroenu. Minulý týden jsem absolvovala svůj první test s ním. Tento vůz je mnohem těžší než můj, běží v nízkých otáčkách a musí se řídit vysokou rychlostí. Vše je jiné v porovnání s C2 ", prozradila Ekaterina. 

„Doufám, že si budu moct „zatestovat“ alespoň 100 kilometrů, abych se s autem více seznámila. Velkým problémem pro mě bude brždění, protože s tímto vozem budu muset brzdit mnohem dříve, ale na to nejsem zatím zvyklá. Trasy v České republice jsou velmi těžké a zrádné. Budete muset být velmi opatrné" dodala Ekaterina.

Po seznamovacích jízdách ve středu a ve čtvrtek a si bude muset posádka připravit úplně nový rozpis oproti předchozím ročníkům a nachystat se na páteční kvalifikační zkoušku.

Vytisknout

Diskuze: Ekaterina Stratieva se vrací do evropského šampionátu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Rally Bohemia (CZE)

Kopecký chce získat mistrovský titul s vozem Fabia R5

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud