Evropská i domácí špička na Pirelli

Petr Eliáš, 26. září 2015, 19:52 Google+

Pneumatiky Pirelli zabodovaly jak při evropské Barum Rally, tak při Rally Jeseníky. Pohár Pirelli spěje do finále.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Kajetanowicz, Kajetan - Baran, Jaroslaw / Barum Czech Rally Zlín (CZE)

Kajetanowicz, Kajetan - Baran, Jaroslaw / Barum Czech Rally Zlín (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Pohár Pirelli má před sebou jak v Mistrovství České republiky v rally, tak v Rallysprint sérii, již jen jednu soutěž, kde se bude rozhodovat o absolutních vítězích jediného značkového poháru výrobce pneumatik pro soutěžní vozy. Dosavadní sezona byla pro značku Pirelli v České republice více než úspěšná a pneumatiky osvědčené italské značky se pravidelně objevují na stupních vítězů v obou šampionátech. Nejinak tomu bylo i při uplynulé Barum Czech Rally, kde kromě domácích soutěžáků po Pirelli sáhlo i velké množství zahraničních závodníků.

 

Dva ze tří závodních vozů na stupních vítězů Barum Czech Rally Zlín v roce 2015 obouvaly pneumatiky Pirelli a to nelze brát jinak než jako úspěch. Ke špičkové české posádce Václav Pech jun. – Petr Uhel s MINI John Cooper Works S2000, kteří na „Pirellkách“ jedou v domácím šampionátu, se přidali i průběžní lídři evropského šampionátu Poláci Kajetan Kajetanowicz – Jaroslaw Baran s Fordem Fiesta R5. Pirelli tedy bylo na Barumce rozhodně vidět. A jak dopadlo bodování Poháru Pirelli? Pech s Uhlem si odvezli plný počet bodů ve třídě 2 a jsou tím pádem na děleném prvním místě v průběžném hodnocení Poháru Pirelli. Body za druhé místo v poháru si ze Zlína přivezli Jan Černý  - Petr Černohorský se Škodou Fabia S2000. Mezi produkčními vozy byli na Barumce v Poháru Pirelli nejrychlejší Kopáček s Rendlovou a vozem Subaru Impreza STi, za nimi skončili Firla s Jůrkou se stejným vozem. Průběžně vedoucí posádce dvoukolek v hodnocení MČR v rally Dunovský – Glössl s Peugeotem 208 R2 se sice na Barumce příliš nedařilo, ale i přesto si vezou body za první místo v rámci Poháru Pirelli ve třídě 6, a to je staví na dělené první místo vedle Pecha s Uhlem. Rozhodovat o vítězi se tedy bude až v Klatovech. Body za druhé místo si z Barumky v rámci hodnocení třídy 6 připsali Dominik Brož s Tomášem Proktorátem s Fordem Fiesta R2, kteří za sebou nechali Vratko Kubíka a Ivo Vybírala s Citroënem C2 R2 Max. Ve třídě 8 dojeli do cíle Barum Rally v rámci Poháru Pirelli pouze Václav Stejskal se Stanislavem Viktorou s Renaultem Clio Sport. Ve třídě 9 se z vítězství na Barum Czech Rally i v poháru radovala posádka Josef Vojáček – Karel Voltner. Gratulujeme jim k tomuto cennému vítězství. Vojáček s Voltnerem předstihli René Dohnala s Rudolfem Kouřilem a Lukáše Nekvapila s Michalou Rezkovou. Všichni závodili s Hondami Civic Vti. Taková byla letošní Barum Czech Rally pro účastníky Poháru Pirelli.

 

O pár týdnů později po Barum Czech Rally se závodilo i na další soutěži jednodenní Rallysprint série, a to konkrétně při 9. Rally Jeseníky. Místní tratě jsou kombinací technických, ale i velmi rychlých úseků, a po vydatném dešti před startem soutěže byly hodně kluzké. Na pneumatikách Pirelli zde opět závodili i všichni účastníci XTG Opel ADAM cupu. Výsledky v Poháru Pirelli jsou v Rallysprint sérii hodně vyrovnané a na celkové vítězství má šanci hned několik posádek. I zde je tedy třeba počkat na absolutního vítěze ještě jednu soutěž do Vsetína. Vítězství v Jeseníkách v rámci celé série i Poháru Pirelli ve třídě  si pro sebe vyjela posádka Ondřej Bisaha – Petr Píža s Citroënem DS3 R3T Max. Cenný výsledek znamená, že je posádka jedním z hlavních adeptů na vítězství i v celkovém hodnocení Poháru Pirelli. Gratulujeme! Ve třídě 6 zvítězila posádka Michal Horák – Ivan Horák se Škodou Fabia Kit car před Filipem Marešem a Janem Hlouškem se Škodou Fabia R2. Třetí místo vybojovala posádka Petr Vraj – Jiří Vajďák, která startovala s cupovým Opelem ADAM. Zvítězili také v rámci XTG Opel ADAM cupu. Lukáš Nekvapil s Michaelou Rezkovou a Hondou Civic Vti zvítězili ve třídě 9 jak v poháru, tak celkově, a proto si zaslouží gratulaci. Za nimi do cíle Rally Jeseníky v Poháru Pirelli ve třídě 9 dojeli Jan Pilař s Romanem Švecem. Mezi diesely třídy 11 v Jeseníkách excelovala posádka Libor Horák s Ivanem Fryčem a Seatem Leon FR. Ti předstihli Jiřího Hendricha s Danielem Hendrichem a Seatem Ibiza Cupra.

 

Zájemci o účast v Poháru Pirelli získají více informací od pracovníků firmy Motorsport spol. s.r.o. Ing. Františka Podhajského, podhajsky@motorsport.cz   a Martina Komínka, kominek@motorsport.cz 

 

Vytisknout

Diskuze: Evropská i domácí špička na Pirelli

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Ostberg, Mads - Andersson, Jonas

Citroën bude natahovat oznámení sestavy pro sezonu 2016

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud