MIKULÁŠ: Seznam přihlášených se plní zvučnými jmény

Roman Ordelt, 27. listopadu 2015, 19:06 Google+

Pořadatelé Mikuláš Zaremba Rally 2015 ve Slušovicích registrovali dva dny před uzávěrkou přihlášek téměř padesát posádek. Populární Mikulášská rally uzavře v sobotu 5. prosince podobně jako v předchozích letech sezonu rallysportu v České republice. Organizátoři z Rallysprint Klubu v AČR Podkopná Lhota připravili celkem pět rychlostních zkoušek na dvou úsecích v délce 29,49 kilometrů. Loňské prvenství obhajuje Tomáš Kostka, který usedne opět do vozu Ford Fiesta RS WRC. V itineráři soutěže nechybí divácky oblíbená okruhová erzeta kolem dostihové dráhy ve Slušovicích, která se pojede hned třikrát.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Drotár, Igor - Bánoci, Vladimír

Drotár, Igor - Bánoci, Vladimír | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

„Maximální počet přihlášených posádek je sedmdesát. Dva dny před uzávěrkou nám přihlásilo téměř padesát posádek. Největší nápor přihlášek chodí v posledních hodinách před uzávěrkou, která je stanovena na pátek 27. listopadu. Už nyní máme na stole přihlášky řady předních posádek. Diváci uvidí vedle vozů specifikace WRC dále soutěžní speciály kategorie R5, Super 2000, řadu dvoukolek a dále historické vozy,“ řekl Josef Minařík, předseda Rallysprint Klubu v AČR Podkopná Lhota. Na startu se objeví Tomáš Kostka, dvojnásobný vítěz slušovické exhibice a obhájce loňského prvenství. Zlínský jezdec pojede v barvách slovenské stáje Rufa Sport opět na voze Ford Fiesta RS WRC. Z dalších jezdců se představí Roman Odložilík (Ford Fiesta R5), slovenský showman Igor Drotár (Škoda Fabia WRC), Jaromír Tomaštík (Subaru Impreza WRC), Silvestr Mikuláštík (Škoda Octavia WRC), pravidelný účastník evropského šampionátu Antonín Tlusťák, dále Tomáš Růžička (oba Škoda Fabia S2000) nebo další slovenský pilot Tomáš Kukučka (Ford Fiesta R5). Tahákem pro diváky bude start Ondřeje Bisahy, čerstvého vítěze Rallysprint série. Ten še posadí po letech strávených ve vozech s pohonem dvou kol do čtyřkolky a osedlá soutěžní speciál Škoda Fabia WRC. „Diváci se mají opravdu na co těšit. Kvalitní rallysport bude k vidění i v nižších objemových třídách. Zveme všechny přátele automobilového soutěžního sportu na závěr sezony do Slušovic,“ uzavřel Minařík.

Vedle divácky atraktivní okruhové rychlostní zkoušky kolem dostihové dráhy ve Slušovicích je připraven nový úsek s názvem Fagus Lípa. Tato erzeta využije osvědčenou klasickou část na Rakové od Zádveřic kolem křížku až k odbočení u lesa. Cíl bude situován nad benzinovou stanicí ve Slušovicích. Novinkou je start erzety v blízkosti vrátnice při vjezdu do výrobního areálu firmy Fagus v Lípě, kde posádky čeká technický průjezd po místních komunikacích uvnitř firmy. Start Mikulášské rally je první prosincovou sobotu v 11:30 hodin ze servisní zóny, do cíle přijede první vůz v rámci uzavřeného parkoviště v prostorách firmy Gazel v Nových Dvorech v 15:20 hodin. Další informace budou zveřejněny na internetové adrese www.rallysprintkopna.cz, kde najdete i přihlášku pro soutěžící.

Vytisknout

Diskuze: MIKULÁŠ: Seznam přihlášených se plní zvučnými jmény

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Tänak se opět po roce vrací k DMACK

DMACK angažoval Otta Tänaka, do WRC nasazuje tým s Fordem Fiesta RS WRC

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud