CERS Faster Rally Team: Po protrápeném Krumlově hurá na Legendy!

CERS Performance, 10. června 2016, 18:00 Google+

Rallye Český Krumlov patří k tradičním podnikům „velkého“ českého mistrovství. Je to rally oblíbená jak mezi jezdci, tak mezi diváky, ale zároveň je známá nepředvídatelným počasím. Letos předpověď nejprve slibovala stabilní podmínky, které posádkám dávaly naději, že by se rally mohla po mnoha letech odjet za stabilního počasí. Leč téměř přesně zároveň se startovním výstřelem nakonec přišlo něco, co si mnozí ani nedovedli představit.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Český Krumlov (CZE)

Rally Český Krumlov (CZE) | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Intenzivní přeháňky, bouřky a krupobití, s jehož následky si následně mnohde musely poradit dokonce i sněhové pluhy, daly zabrat jak závodníkům, tak pořadatelům. Rally operativně s ohledem na místní obyvatelstvo přišla o oba průjezdy perlou jihočeské rally, rychlostní zkouškou Malonty. I bez ní byl ale letošní Krumlov mimořádně náročný a nevyzpytatelný od startu až do cíle.

Za zlínský CERS Faster Rally Team do bojů vyrazily dvě posádky. Po premiérovém startu na sprintu ve Vyškově se do Fordu Fiesta R5 posadili Ondřej Bisaha a Lukáš Šintal, kteří do jižních Čech vyrazili sbírat další zkušenosti s vozem nejvyšší třídy 2. A že to byla velká škola. „Počasí nám dalo pěkně zabrat. Okruh v Českých Budějovicích se odjel na suchu a v pohodě, ale hned na další zkoušce přišel tak silný déšť, že nám voda natekla do auta, kudy mohla,“ vypráví Ondřej. „Okamžitě se nám zamlžilo čelní sklo a to tak moc, že si s tím ventilátory neporadily. Na dalších testech se to postupně zlepšovalo, ale celkově jsme se drželi při zdi, v daných podmínkách byla hrana rizika docela nízko. Druhý den nás mrzelo zrušení Malont, ale když jsme pak viděli, co tam průtrž a kroupy dokázaly natropit, byli jsme za zrušení rádi. Mnohdy vůbec nebylo vidět, kudy se má jet, a i v minimálních rychlostech bylo těžké na mixu listí, jehličí a větví udržet auto na cestě,“ řekl po skončení soutěže Ondřej, který se v cíli spolu s Lukášem nakonec umístil na třináctém místě celkově.

Druhou posádku zlínské stáje na krumlovském podniku tvořili Zbyněk Baller a Martin Trlifaj, kteří ve dvěma desítkami posádek nabité třídě 6 startovali s Citroënem C2R2 Max. Zbyňkovi tvrdé podmínky svědčí, což dokázal v úvodu rally, když se v dešti vyšvihl na páté místo ve třídě. Bohužel už v půlce první etapy se projevila závada, která letošní jaro jakoby stíhala všechny cé-dvojky široko daleko – prasklé spojkové lanko. Zbyněk s Martinem tedy putovali do záchranné klasifikace Rally2 s nadějí absolvovat alespoň druhou etapu. Tu už – samozřejmě s výjimkou zmíněných zrušených Malont – absolvovali v plné délce a v cíli v Českém Krumlově posbírali alespoň pár bodů za samostatně hodnocený druhý den. „Když už nevyšla první etapa, chtěli jsme se svézt v té druhé. Bohužel na prvním Lipně těsně před naším startem přišla další z mnoha průtrží, což bylo hned poznat na čase oproti konkurentům, kteří to stihli ještě za sucha. Ale na celkový výsledek už to nemělo zásadnější vliv. Do cíle etapy jsme nakonec dojeli, ale bylo to opravdu hodně náročné. Oproti roku 2013, kdy jsme zde startovali s hondou, to bylo prakticky nesrovnatelné, opravdu těžká rally,“ řekl po dojezdu Zbyněk Baller.

Další závodní zastávkou CERS Faster Rally Teamu bude oblíbená soutěž v jihomoravských Hustopečích, která se podobně jako Rallye Český Krumlov započítává do Mistrovství České republiky a letos poprvé i do slovenského šampionátu. Ještě předtím však jezdci týmu Ondřej Bisaha a Jakub Rejlek zvou všechny příznivce rychlých kol na motoristickou slavnost Legendy, která se uskuteční v Praze – Bohnicích o víkendu 11. a 12. června. K vidění tam budou jak legendární klasické automobily minulosti, tak nejnovější vozy světových značek a samozřejmě celá řada sportovních a závodních speciálů. CERS Faster Rally Team bude přítomen s Citroënem DS3 R3T Max, který v barvách motorshow Legendy a magazínu Faster letos vodí po trati právě Jakub Rejlek. Novinky z týmu včetně fotografií, videoklipů a zpráv můžete najít na adresách www.cersperformance.com, www.fb.com/cersperformance a www.fb.com/fasterrally1! 

Vytisknout

Diskuze: CERS Faster Rally Team: Po protrápeném Krumlově hurá na Legendy!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Rally Český Krumlov (CZE)

Jan Černý zve na automobilové LEGENDY

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Rally Šumava v galerii

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud