Hustopeče slibují dramatické souboje napříč všemi třídami

Tomáš Plachý, 10. června 2017, 21:06 Google+

Přesně 116 posádek figuruje v seznamu přihlášených AGROTEC PETRONAS Syntium rally 2017. Soutěž, která se uskuteční ve dnech 16. – 17. června 2017, je zařazena do českého a slovenského šampionátu, favoritem číslo 1 však nepochybně zůstává letos v Česku neporažený tovární tandem Škody Motorsport Jan Kopecký – Pavel Dresler.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Hustopeče (CZE)

Rally Hustopeče (CZE) | foto: Jan Škarvada

Sdílejte článek

Počet přihlášených tak aktuálně atakuje loňský historický rekord, lze však očekávat, že nakonec bude počet startujících o pár vozů nižší. Ani přes tento fakt nemusí pořadatelé hustopečské soutěže jakkoli smutnit, spíše naopak. Výrazně bude překonán letošní český rekord v počtu vozů specifikace R5, kterých se na jihu Moravy představí hned 20. Celkově ve třídě 2 je přihlášeno 22 vozů (20x R2, 2x Super 2000). Překvapivě proti odhadům budou mít převahu Fiesty R5, kterých se na startu objeví 11, proti devíti Fabiím R5.

Do výčtu adeptů na první desítku musíme zmínit i dvojici vozů specifikace WRC, naopak Top15 bude zřejmě v Hustopečích ležet hodně vysoko pro dvacítku produkčních vozů třídy 3.

V Hustopečích budou ovšem nejobsazenější třídou „šestky“. Mezi 26 speciály lze najít dvanáct vozů Peugeot 208 R2 (4 v rámci Peugeot Total Rally Cupu) a osm vozů Opel Adam Cup. Třída 10 bude s jedním autem nejméně obsazenou třídou, dvě posádky se přihlásily do Poháru pořadatele.

„Ze startovní listiny máme upřímnou radost. Nabízí jak kvalitu, tak i kvantitu. Zejména jsme potěšeni startem továrního týmu Škoda Motorsport. Každý jejich domácí start je vždy tahákem pro fanoušky, a tak tomu bude i v Hustopečích,“ raduje se ředitel soutěže Rudolf Kouřil. „A určitě se ve startovce najdou konkurenti, kteří si budou chtít na tovární fabie trošku vyšlápnout,“ doplňuje Kouřil.

Taháky startovní listiny ovšem lze hledat nejen na špičce, ale také v jejích nižších patrech. „VIP“ zónu budou v Hustopečích prezentovat známé osobnosti – Dan Landa, David Suchařípa, Tomáš Hauptvogel či Lukáš Langmajer.

A také bychom fanoušky rádi upozornili na zajímavou rodinnou sešlost otců a dcer, která se v Hustopečích chystá. Shodně na sedadlech spolujezdců a spolujezdkyň. Těmi budou otec a dcera Vejačkovi (Peter /st. č. 15/ a Michaela /st. č. 16/), Jugasovi (Jaroslav /st. č. 66/ a Vanda /st. č. 67/) a Lieskovcovi (Vlado /st. č. 110/ a Zuzana /st. č. 107/).

Do počtu národností se kromě Čechů a Slováků objeví na hustopečské startovní rampě i patnáct členů posádek s polskými licencemi, dva Švédové, dva Rakušané, jeden Němec a jeden navigátor s kyperskou licencí.

Více informací k soutěži bude postupně zveřejněno na oficiální stránce www.agrotecrally.cz, řada novinek bude dostupná i na facebookovém profilu Agrotec rally Hustopeče.

 

Vytisknout

Diskuze: Hustopeče slibují dramatické souboje napříč všemi třídami

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Rally Český Krumlov (CZE)

Zajíci se počítají až po honu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud