Peugeot 206 WRC Štěpána Vojtěcha v cíli Rally Bohemia

Radka Matthey, 4. července 2017, 14:37 Google+

Štěpán Vojtěch s Michalem Ernstem dokončili náročnou Rally Bohemia na sedmé příčce absolutně.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Bohemia (CZE)

Rally Bohemia (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Hlavně se dobře svézt, pobavit sebe i diváky a dokončit soutěž bez vážnějších technických problémů, to bylo před startem Rally Bohemia přání Štěpána Vojtěcha, který se na českých soutěžích v dnešní době již objevuje jen sporadicky. Dříve velmi aktivní a úspěšný soutěžní jezdec si dnes už bez tlaku na výsledek rallye užívá a vzpomíná na slavnou dobu vozů WRC. V záplavě nejmodernějších speciálů R5 Štěpán Vojtěch startuje s již letitým, ale stále krásným a nesmírně atraktivním Peugeotem 206 WRC.

Domácí Rally Bohemia, kterou si Štěpán Vojtěch v posledních letech ani jednou nenechal ujít, letos přinesla hodně kvalitně obsazenou startovní listinu. Comeback Štěpána Vojtěcha doplnil návrat dalšího slavného soutěžáka Romana Kresty, s nímž liberecký Štěpán Vojtěch svého času sváděl souboje na rychlostních zkouškách. Romanu Krestovi se v minulosti podařilo na Rally Bohemia zvítězit hned šestkrát, a jedno z těchto rekordních vítězství získal právě za volantem Peugeotu 206 WRC, tedy stejného vozu, se kterým letos startovali Štěpán Vojtěch s Michalem Ernstem.

Při letošní Rally Bohemia soutěžní jezdce i diváky hodně potrápilo měnící se počasí. Na trať rychlostních zkoušek se chvíli snášely dešťové kapky a chvíli na ně svítilo slunce. Tisíce diváků si tak užily rallysport doslova a do písmene na vlastní kůži. Jedním z lákadel pro ně jistě byly hodně atraktivní průjezdy klasického vozu kategorie WRC, který předváděla posádka Štěpán Vojtěch – Michal Ernst. Jim se během soutěže podařilo stabilně zajíždět časy v TOP 10 a některými zajetými časy nakoukli i mezi nejrychlejší pětku. Bohužel, věk nelze zastavit ani u lidí a tím spíše u techniky, což se projevilo v sérii drobných technických problémů, jež posádku během soutěže provázely. Modrobílý Peugeot 206 WRC byl v cíli Rally Bohemia nakonec klasifikován na sedmé příčce absolutně, a první ve třídě 13.

Štěpán Vojtěch: „Bylo znát, že doba, kdy jsem naposledy závodil, už je docela vzdálená, a trochu mi trvalo, než jsem se dostal do správné pohody. Už během první etapy nás začalo trochu zlobit čidlo na řazení a nefungovalo nám odpojování motoru při změně rychlostních stupňů. I tak jsme si ale jízdu užívali, pokud jsme zrovna správně zvolili pneumatiky a pokud ne, tak jsme se zase pořádně sklouzli, což jsme si nakonec také užili. Bylo příjemné sedět po takové době v tomhle krásném autě na pěkných rychlostních zkouškách Rally Bohemia a zase si to všechno užít. To bylo naším cílem a ten jsme si Michalem rozhodně splnili. Potkali jsme spoustu dobrých známých a přišlo nás pozdravit velké množství fanoušků. Před soutěží jsem říkal, že chci mít hlavně dobrý pocit z našeho výkonu a vypadá to, že do důchodu se ještě chystat nemusíme. Moderní speciály R5 jsou ale dnes jinde hlavně podvozkově a nemá smysl se s nimi s naším WRC honit. Uvidíme, co bude příští rok, určitě bych na Bohemku opět rád vyjel, ale asi už necháme naší WRC babičku doma odpočívat a užijeme si jí jen na nějakých ‚sranda podnicích‘. Závodit s tímhle autem už je trochu škoda. Rozhodně bych chtěl za náš výsledek poděkovat hlavně mechanikům, kteří si neskutečně mákli už před startem soutěže, a dařilo se jim nás držet ve hře celou rallye, a to fakt s tímhle autem není jednoduché.“

Vytisknout

Diskuze: Peugeot 206 WRC Štěpána Vojtěcha v cíli Rally Bohemia

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Rally Bohemia (CZE)

Jan Černý na stupních vítězů Rally Bohemia

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud