Ještě náročnější „Bohemka“ než kdykoliv předtím

RallyZone.cz, 5. července 2017, 15:43 Google+

Před třemi lety ohlásil konec své závodní kariéry. Teď všem dokázal, že je stále skvělý jezdec a hlavně, že má neustále obrovskou základnu fanoušků. Roman Kresta se vrátil na horké sedadlo a s Fabií R5 vyrazil na tratě letošního ročníku Bohemia rally.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Bohemia (CZE)

Rally Bohemia (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

„Už před rokem jsem dostal nabídku od společnosti PARAMO, jestli bych chtěl startovat na vybraných závodech českého šampionátu. Pochopitelně jsem přikývl, ale v té době jsem měl tolik práce, že to prostě nešlo. Konečné rozhodnutí přišlo letos koncem dubna a jsem moc rád, že nám společnosti MOGUL a BENZINA umožnily start na Bohemia rally a mé domácí Barumce“, vysvětluje Roman Kresta.

Roli navigátora převzal po rehabilitujícím Petru Grossovi zkušený spolujezdec Petr Starý. Tříletá pauza znamená v rally velký handicap, obzvláště v případě nejrychlejších posádek. Celý MOGUL Racing Team proto s napětím očekával, jestli bude Roman stačit tempu naší domácí špičky.

Vítězstvím ve čtvrté rychlostní zkoušce Roman dokázal, že to za volantem stále umí, a že s ním musí konkurence počítat. V předchozím testu sice ztratil, protože po startu úvodních posádek začalo silně pršet. Minutovou ztrátu nebylo možné dohnat, ale časy jednotlivých testů odpovídaly nejrychlejším posádkám. S celkovým pátým místem v absolutním pořadí je tak Roman spokojený.

„Do první sekce jsem zariskoval a obul tvrdou směs. Věřil jsem, že nám tato volba vyjde a pršet začne dle předpovědi až později. Bohužel přišla velká přeháňka, kvůli které jsme ztratili více než minutu. To je v téhle konkurenci nesmazatelná ztráta. Na druhou stranu jsem rád, že jsme se s Petrem rychle sžívali, postupně zajížděli slušné časy a jednu erzetu jsme dokonce vyhráli. Ze všeho nejvíc mě překvapila veliká podpora diváků a zájem médií. Užili jsme si krásný víkend. Upřímně děkuji všem fanouškům, partnerům, našim mechanikům a celému MOGUL Racing Teamu,“ říká Roman Kresta a Petr Starý dodává: „Já moc děkuji Romanovi a celému týmu za perfektní víkend, splnili jsme vlastně vše, co jsme si řekli před závodem. Jsem moc rád, že při dobré volbě pneumatik jsme drželi tempo s nejrychlejšími posádkami. S Romanem jsme si to chtěli hlavně užít a potěšit fanoušky. A to se nám, myslím, povedlo dokonale.“

S průběhem víkendu byl spokojený také marketingový ředitel společnosti PARAMO a.s., Ing. Petr Kalach: „Moc dobře víme, že Roman Kresta je stále jednou z největších ikon motorsportu v Čechách s obrovskou základnou fanoušků a jeho start přiláká do Mladé Boleslavi diváky z celé republiky. Chtěli jsme jim za letitou podporu Romana poděkovat a jako dárek umožnit jeho start na Bohemia rally a Barum rally. Když jsem sledoval, jak velký zájem fanoušků a médií Roman vyvolal, vím, že jsme se rozhodli správně.“

Autor: Mogul PR

Vytisknout

Diskuze: Ještě náročnější „Bohemka“ než kdykoliv předtím

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Rally Bohemia (CZE)

Kopecký/Dresler si na domácím podniku značky ŠKODA pojistili zisk třetího…

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud