Defekt ovlivnil výsledek Nekvapila v Pačejově

Miroslav Vebr, 2. srpna 2017, 15:06 Google+

Tišnovská dvojice Lukáš Nekvapil – Roman Koscelník se v letošní sezoně zaměřuje na rallysprintové mistrovství. Doposud vždy bodovala a pečlivý sběr bodů jim zabezpečuje účast v bojích o nejvyšší příčky v závěrečném účtování třídy 6.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Pačejov (CZE)

Rally Pačejov (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Po dvojnásobné pohárové kolekci za umístění ve třídě se Lukáš s Romanem na Rally Pačejov velmi těšili. Třetí místo z Vyškova a druhý flek z Mostu naznačoval stoupající trend posádky. Pro úplnost ještě doplníme umístění z úvodního sprintu sezony, tedy Kopné a 6. místo kluků ve třídě. Pačejovská rally je ovšem velmi náročná a rychlá soutěž se zatáčkami za křoví. Velmi důležitý je zde proto rozpis a sehranost posádky. I když tady oba kluci v minulosti již startovali, o náročnosti tratě se rychle přesvědčili. „Rally Pačejov patří pro nás mezi nejtěžší závody rallysprint série a navíc od posledního podniku uplynula téměř dvouměsíční pauza. Po absolvování administrativní přejímky jsme se šli připravovat na páteční trénování. Už při seznamovacích jízdách jsme pochopili, že RZ Čečelovice bude rozhodovat celou soutěž. Obrácený směr této RZ udělal tuto zkoušku ještě obtížnější. Tato zkouška v předchozích ročnících o mnohém rozhodovala, ale ani ostatní erzety nebyly nijak odpočinkové,“ přiblížil pohled na tratě Roman Koscelník. Ve třídě 6, kam je zařazen Opel Adam R2, bylo v Pačejově, ostatně jako na všech sprintech sezony, nabito. Celkem 17 posádek se chtělo porvat o desetinky vteřin. Nejenom pro jezdce z této třídy čekalo v závodě osm rychlostních zkoušek ve třech sekcích. „Když nás v sobotu ráno probudil déšť, báli jsme se, zda-li nebude proměnlivé počasí, jenž by ještě více ztížilo už tak náročnou soutěž. Naštěstí naše obavy byly zbytečné a po celou dobu soutěže bylo nádherně. Úvodní zkoušku jsme zajeli ve čtvrtém nejrychlejším čase ve třídě, a ikdyž jsme druhou erzetu dokončili na pátém místě, v průběžné klasifikaci jsme si drželi čtvrtou příčku. To vše hovoří o naprosté vyrovnanosti naší třídy. Nemůžete jít do závodu s tím, že některou zkoušku vypustíte, neboť v tu chvíli vám soupeři ujedou. A přesně to nás baví a naplňuje,“ uvedl po první sekci rychlostních zkoušek Lukáš Nekvapil. Po dvou odjetých erzetách byli Lukáš s Romanem těsně za „bednou“,  kdy od třetího místa, které v tu chvíli držel Petr Semerád, dělilo kluky 2,6 vteřiny. Následovalo přeskupení a servis, po kterém čekala na jezdce nejnáročnější část soutěže se čtyřmi rychlostními zkouškami. Když Nekvapil s Koscelníkem zajeli na RZ Doubravice opět pátý čas ve třídě, na chvíli se posunuli v průběžném hodnocení na bednu. Zde se kluci vyhřívali po tři zkoušky, aby je na konci sekce předskočil Michal Horák. O výsledku tedy měly rozhodnout závěrečné dvě zkoušky soutěže a Lukáš s Romanem usilovali o návrat na bednu. Jejich snahu o dobrý výsledek ovšem zmařil v závěru defekt.

img-responsive

Rally Pačejov (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

„Po druhé sekci rychlostních zkoušek jsme stále figurovali na 4. místě ve třídě, když jsme se během ní posunuli na 3. místo a následně opět propadli na 4. Pouze pořadí se promíchalo, na třetího Michala Horáka jsme ztráceli 0,3 vteřiny a za námi jsme měli o 1,2 vteřiny dotahujícího se Semeráda po penalizaci. To znamenalo, že v poslední sekci erzet bude velký boj o 3. místo. Jenže 7. RZ se nám nepovedla a propadli jsme se na 5. místo se ztrátou 3,4 vteřiny na Michala Horáka, jenž také klesl o jednu příčku. I přesto jsme šli do poslední RZ naplno, ale nebylo nám přáno a defekt v závěrečné části rozhodl, že lepší jak 5. místo si letos z Pačejova neodvezeme. Teď nás čeká více než dvouměsíční pauza před závěrečným závodem sezony, kde chceme bojovat o celkové pódium ve třídě 6. Děkujeme především našim partnerům TNT Počernice, Autodoprava Brno, Intertech, Sagitta, Zyksal, Geotest, Město Tišnov. Dále děkujeme Brynda racing za výborně připravený vůz, výborný catering a podporu. V neposlední řadě, musíme poděkovat našemu skvělému fanklubu, opět tam byl, opět diktoval DAJGAS!!!,“ odhalil problémy v závěru sprintu a zároveň pěl chválu nejbližším Roman Koscelník. Vedle 5. místa ve třídě 6 náleží posádce i 23. místo v absolutní klasifikaci a 7. místo v RSS. A na závěr ještě malé nahlédnutí do průběžné tabulky hodnocení třídy 6. Po odečtu nejhoršího výsledku vede třídu Matěj Kamenec s 75 body před Michalem Horákem s 58 body, Lukášem Nekvapilem s 55 body a čtyřku silných uzavírá Radomír kupec s 54 body. Na posledním sprintu sezony ve Vsetíně tedy půjde o hodně a Lukáš s Romanem mohu odjíždět jako vítězové nebo jako „bramboroví“.

Vytisknout

Diskuze: Defekt ovlivnil výsledek Nekvapila v Pačejově

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Brož Dominik - Těšínský Petr

Dominik Brož na Rally Rzeszów s Fiestou

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud