LETOŠNÍ PEUGEOT RALLY CUP VYVRCHOLÍ VE ZLÍNĚ

Radka Matthey, 21. srpna 2018, 17:29 Google+

Letošní závěrečné klání PEUGEOT RALLY CUPu proběhne na 48. ročníku Barum Czech Rally Zlín. Posádky tohoto seriálu svedou souboje o zbývajících 56 bodů do celkového hodnocení. Ve startovní listině letošní Barumky je celkem 22 vozů Peugeot 208 R2. Účastníci Peugeot Rally Cupu tak budou mít zajímavé porovnání s ostatními jezdci v těchto rychlých speciálech.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Hustopeče (CZE)

Rally Hustopeče (CZE) | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

První místo Jana Talaše už nemůže nikdo ohrozit, ale o další pozice se bude tvrdě bojovat. Pódiová umístění mohou vybojovat ještě čtyři jezdci. Nejlepší pozici bude mít René Dohnal a rakouský jezdec Julian Wagner. Matěj Kamenec a Tomáš Knápek mají spíše teoretické šance, ale na Barum Rally se může stát cokoliv.

“Barumka je pro nás velmi důležitá. Vzhledem ke koeficientu je ve hře ještě hodně bodů ve dvoukolkách a třídě 6. Zatím jsme třetí v mistráku a druzí v Peugeot Cupu, tak máme o co bojovat. Před Julianem Wagnerem máme jen nepatrný náskok, takže půjde o to, kdo z nás bude lepší. Julian má sice výhodnější startovní pozici, ale Barumka je dlouhá a náročná. Ke všemu má pršet, takže to může být podobné Waterloo, jako jsme zažili v Krumlově. Na Barumce se mnozí přesvědčili, že je lepší jet hlavou a vyčkávat na chyby soupeřů. Pojedeme si své tempo a uvidíme,“ prozradil svou taktiku René Dohnal.

Do Zlína se chystá také Marco Venturini, ředitel značky Peugeot v ČR: „Letošní ročník Peugeot Rally Cupu nám skutečně dělal radost už od první soutěže a věřím, že Barum Rally bude jeho důstojným a atraktivním završením a zároveň příslibem do dalšího ročníku. Dosud se v České republice nikdy neobjevilo tolik vozů Peugeot 208 R2 pohromadě, jako tomu bude právě letos na Barumce. Je tedy zřejmé, že tento závodní speciál si už v české i světové rallye získal respekt a přesvědčil o svých kvalitách. V letošním ročníku Peugeot Rally Cupu se nám sešli jezdci vysoké úrovně a dá se očekávat, že se o nadcházejícím víkendu postarají nejen o to, aby oblíbenost vozu Peugeot 208 R2 ještě vzrostla, ale také o napínavé souboje a přehlídku jezdeckého umu. A naši fanoušci si to určitě nenechají ujít!“

 

Vytisknout

Diskuze: LETOŠNÍ PEUGEOT RALLY CUP VYVRCHOLÍ VE ZLÍNĚ

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Rally Vyškov (CZE)

FILIP MAREŠ POJEDE NA BARUMCE ZA ACCR CZECH RALLY TEAM

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud